A honlap használatáról

Néhány ötlet, hogyan érdemes használni a párKatt.hu-t:

 • Ismerkedj meg a honlappal! Olvass bele írásainkba, nézd meg a Gyakori kérdéseket! Hasznos tudnivalókat találsz a Súgó menüpontban is.

 • A felhasználónév (nick) a honlapon a saját nevedet helyettesítő, választott fantázianév (legalább hat karakter). A tagok körében anonimitást ad, és véd az esetleges visszaélések ellen. Ezért fontos, hogy ne egyezzen a valódi neveddel, illetve az ne legyen belőle egyszerűen kikövetkeztethető, pl. NgyJzsf.
  A bemutatkozó adatlapon se szerepeljen a neved! Egy-egy személyes levelezésben, ha kialakult a bizalom, természetesen dönthetsz úgy, hogy valakinek megadod a személyes elérhetőségedet.

 • A bemutatkozás a legfontosabb! Próbálj minél reálisabb képet adni magadról, életed céljáról, terveidről, vágyaidról!  Izgalmas önismereti teszt is ez, amit megbeszélhetsz egy-két jó barátoddal. Az őszinteség a legfontosabb! Nem érdemes félrevezetni azokat, akik érdeklődnek irántad. Azt írd le, milyen vagy valójában, ne azt, hogy milyen szeretnél lenni. Ha van egy kis túlsúlyod, magasabb vagy alacsonyabb vagy az átlagnál, ne titkold. Sok kellemetlenségtől kíméled meg így magad. Az is fontos azonban, hogy túl kritikus se légy önmagaddal szemben. Mindenkinek vannak hibái és gyengeségei (akinek egy sincs, annál jó eséllyel a gőg a probléma :), de nem árt, ha reálisan látod azokat. Ugyanígy a jó tulajdonságaidat is. Hiszen mid van, amit nem kaptál? Ha bizonytalan vagy, érdemes megkérdezned egy jó barát véleményét.
 • Egy kép többet mond ezer szónál. A fényképes profilokat sokkal többen nézik meg. Ha profilképet töltesz fel, fontos, hogy jó és vonzó fénykép legyen, de a valóságot mutassa. Homályos, túl kicsi vagy sötét kép nem megfelelő. Cél, hogy a fotó minél természetesebb legyen, és lehetőleg az arcod legyen a fókuszban. A megfelelő kép kiválasztásához, esetleg elkészítéséhez is nyugodtan kérhetsz baráti segítséget.
 • Mindig válaszolj az üzenetekre! Akkor is, ha elutasító a válaszod. Egy udvarias „köszönöm, nem” jobb, mintha egyáltalán nincs válasz. A másik ember, aki írt neked, reménykedve várja az üzenetedet. Gondolj bele, mit éreznél az ő helyében, és aszerint bánj vele! Egy rövid, őszinte, barátságos válasz az emberi érettség és a tisztelet jele. A te üzeneteiden is múlik a baráti, kellemes hangulat. Udvarias visszautasítás lehet például: „Jelenleg mással vagyok kapcsolatban, talán később még jelentkezem!” „Köszönöm a leveledet, de azt hiszem, nem egymást keressük. Minden jót kívánok neked, Isten áldjon!” stb.
 • Légy türelmes! Egyetlen érdekes levelezőpartnertől se várj túl sokat! A levelekből sok minden kiderülhet, de távolról sem minden, sőt akár félre is vezethetnek. Izgalmasak az újabb és újabb levelek, de várd meg az első személyes találkozást, mielőtt fülig szerelmes leszel!
 • A  közös témák felfedezése jó kiindulási alap az első levelekhez és beszélgetésekhez. Szórakozás, sport, könyvek, filmek, példaképek, barátok – bármi, amiről szívesen beszélsz. A kényes kérdésekkel azonban óvatosan bánj! Ne feledd, hogy nem ismered (jól) azt, akivel levelezel. Van, aki már a második-harmadik e-mailben kiönti a lelkét, és nem veszi észre, hogy ennek még nincs itt az ideje. Természetesen az őszinteség nagyon fontos, de legalább ilyen fontos a megfelelő időzítés is. A személyes találkozás után, ha mindkét részről „működik” a dolog, érinteni lehet személyesebb témákat is. Sokkal könnyebb személyesen észrevenni a másik fél reakcióit, és azonnal tisztázni az esetleges félreértéseket, mint írásban.
 • Az első személyes találkozót soha ne szervezd a saját otthonodba, hanem egy közösen – vagy a lány által – választott nyilvános helyre! A lakcímedet se add meg előre! Első alkalommal akkor sem érdemes a szállásköltségen spórolni, ha egyikőtöknek több órás utat kell megtennie a találkozáshoz. A biztonságról bővebben
 • Ha kiderül számodra, hogy a másik nem illik hozzád, mihamarabb hozd tudomására, nehogy hiú reményeket tápláljon. A belső érettség fokmérője, hogy vállalni tudjuk azt is, hogy csalódást okozunk a másiknak. Persze ahhoz is kell belső érettség, hogy elfogadjuk a másik hasonló döntését. Ha nehéz is, ilyen esetben is bízz a gondviselő Isten jóságában!
 • Honlapunk hasznos támpontokat kínál a társkeresés, a párkapcsolat kérdéseiben és azokon túl. A főoldalról elérhető párTipp oldal gazdag linkgyűjteménye témakörökbe csoportosítja az oldalon található több száz írást, videót és hanganyagot (férfi és nő, párkapcsolat, szex, házasság, lelkiség stb.).
  Ha szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, regisztráció nélkül is feliratkozhatsz hírlevelünkre (a főoldal alján).   
 • Az internet csak másodlagos találkozási lehetőség. Nagyon sok egyéb találkozási lehetőség is van egyedülálló katolikusok számára. Légy bátor, vegyél részt ezeken az alkalmakon, és bízzál benne, hogy Isten mindent úgy irányít, ahogyan az jó és megfelelő!
 • Igyekszünk megtenni mindent, hogy távol tartsuk a párKatt.hu-tól a könnyelmű flörtölni vágyókat. Ha mégis úgy érzed, hogy valaki kellemetlenül viselkedik, kérjük, azonnal jelezd felénk az info[kukac]parkatt.hu címen!
 • Társkeresésedet - akár a párKatt.hu-n, akár máshol - imádsággal kísérd! Isten ismeri a szíved legmélyebb vágyait. Egy hajszáladat sem veszítheted el tudta nélkül. Szeretné, ha az ő véleményét is kikérnéd. Imádkozz minden nap, hogy megtaláld a házastársadat, és bízd magad teljesen a Jóistenre!
 • Ha a párKatt.hu-n keresztül találtad meg az Igazit, akit eljegyzel vagy akivel szentségi házasságot köttök, nagyon hálásak lennénk, ha küldenétek egy értesítést és egy fényképet!

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztráció