Ki csatlakozhat?

A regisztráció feltétele, hogy a jelentkező:

  • legalább 18 éves legyen,
  • legyen hitét gyakorló katolikus vagy nyitott arra, hogy azzá váljék,
  • legyen meggyőződve a Katolikus Egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságáról,
  • egyházjogilag alkalmas legyen a házasság szentségének felvételére, és
  • fogadja el az általános felhasználói feltételeinket.

Aki éppen az annullálás folyamatában van, csak akkor csatlakozhat, ha az egyházi bíróság már kimondta az annullációt. Bővebben >
 

Milyen fokozatai vannak a párKatt.hu-tagságnak?

Milyen fokozatai vannak a párKatt.hu-tagságnak?

1. Ingyenes regisztráció (még nem aktív tagság)
A regisztrációval be tudsz lépni a honlapra. Betekintést nyersz az adatlapokba, és kipróbálhatod a keresést, hogy kit szólíthatnál meg a korosztályodból. Így könnyebben dönthetsz, hogy érdemes-e aktív előfizetővé válnod.
Ha megfelelően kitöltöd az adatlapot, a profilod megjelenik a honlapon. Levelet is kaphatsz az aktív tagoktól. A postafiókodba érkező üzenetekről e-mailben azonnal értesítést kapsz.

2. Aktív tagság
Ha aktív tagságot váltasz, élessé válnak a képek és megnyílik a levelezés lehetősége: bárkinek írhatsz üzenetet.

3. Passzív tagság
Az aktív tagság nem hosszabbodik automatikusan. Ha lejár az előfizetési idő, (ld. Tagság menüpont), az újabb előfizetésig passzív taggá válsz. Továbbra is láthatod az adatlapokat, e-mailben értesülsz a kapott üzenetekről és elolvashatod azokat, de válaszolni csak akkor tudsz, ha újra aktív tagságot váltasz. Ezt bármikor megteheted.

4. Átmenetileg eltávolított profil
Ha átmenetileg szüneteltetni szeretnéd a társkeresést, a fölső menüben a felhasználónevedre kattintva a > Profil eltávolítása gombbal láthatatlanná teheted a profilodat. Az eltávolított profil eltűnik a honlapról, egyedül te látod. Belépve ugyanott bármikor újra aktiválhatod. (Az aktív tagság lejárati dátumán ez nem változtat.) Ha nem vagy aktív tag, e-mailben kérheted az újraaktiválást.
 

Miért kell fizetni a honlap szolgáltatásaiért, és mennyit?

A párKatt.hu a tagdíjakból tartja fenn magát. Éves előfizetésnél ez havi bruttó 825 Ft.
Ebből fedezzük az üzemeltetés, a hirdetés és a honlap állandó felügyeletének költségét.
Emellett az, hogy a honlap fizetős, tapasztalatunk szerint hatékony védelmet biztosít a komolytalan szórakozni vágyókkal szemben.

Az előfizetési lehetőségekről itt olvashatsz.
 

Előfizethetek valakinek ajándékba párKatt.hu-tagságra?

Természetesen igen. A teendő a következő:

1. Tagdíj befizetése
A közleményben kérjük feltüntetni: AJÁNDÉK [megajándékozott neve] javára!
A fizetendő tagdíj a tagság időtartamától függ:
3 hónap: 4500 Ft            6 hónap: 6000 Ft            12 hónap: 9900 Ft
Számlaszámunk: Párkatt Kft, CIB Bank, 10700718-67535530-51100005

2. Ajándékutalvány letöltése, kinyomtatása
Az ajándékutalványt itt lehet letölteni:
3 hónapos tagság          6 hónapos tagság            12 hónapos tagság

3. E-mailben kérünk értesítést az ajándék befizetésről az info[kukac]parkatt.hu címre.
Az előfizetési díj megérkezését követő két munkanapon belül e-mailben elküldjük az ajándékozónak a kódot, amelyet rá kell írnia az ajándékutalványra. Az utalványt ezután átadhatja a megajándékozottnak, aki minden további tudnivalót megtalál rajta.
 

Miért katolikus ez a házastárskereső szolgálat?

Több ok is szól egy exkluzív katolikus társkereső szolgálat mellett: a tapasztalat azt mutatja, hogy a házastársak közös lelki élete (ami a házasság alapvető része!) könnyebben megvalósul, ha az ízlésünkben és személyiségünkben mindig fennálló különbségek mellett nem jelennek meg még vallási különbözőségek is. Másrészt a társadalmunkban amúgy is nagy kihívást jelentő vallásos nevelés különböző felekezetű szülők gyermekei esetében még nehezebb. A cicerói barátságfogalom - “egyetértés isteni és emberi dolgokban” - katolikusok között könnyebben megvalósulhat a nem keresztény környezetben. Az emberekről, családról és világról szóló katolikus tanítás erős közös nevezőt jelent, amely sok egyéb kérdésben elfogadást és megértést biztosít a másikkal szemben. 
Fontos azonban megjegyezni, hogy örülünk a vegyes vallású házasságoknak is, mint hívő családoknak, amelyekre a világnak oly nagy szüksége van, és minden párra Isten áldását kérjük. Honlapunk csatlakozási feltételei itt olvashatók.
 

Regisztrálhatok, ha nem vagyok katolikus?

Honlapunk célja, hogy olyan emberek egymásra találását segítse, akik szentségi házasságot szeretnének kötni, és erre alapozzák családjuk jövőjét. Akik arra vágynak, hogy gyermekeiket egyetértésben a katolikus hitben nevelhessék, a család közösen vehessen részt a szentmiseáldozatban, és együtt tudjanak növekedni hitükben.

Úgy gondoljuk, hogy a Katolikus Egyháznak a családról, házasságról és az élet szentségéről, a házastársi hűségről szóló tanítása olyan bástya a körülöttünk lévő zűrzavaros világban, ami védelmet nyújthat a családoknak ebben a minden értéket elsöpörni kívánó áradatban. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy ezeket az erkölcsi alapelveket képviseljük és közvetítsük.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem kell feltétlenül katolikusnak lenni ahhoz, hogy valaki ezt hasonlóan gondolja. Nem is szeretnénk senkit a vallása elhagyására buzdítani. Ugyanakkor a katolikus elvek és az Egyház tanításának az elfogadása az az alap, amin ez a honlap és a hozzá tartozó közösség működik. Szeretettel látunk mindenkit, aki ezt el tudja fogadni, és lelkiismeretben igent tud mondani a csatlakozási feltételeinkre.
 

Nem kellene az olyan alapvető dolgokat, mint a társtalálás, a Gondviselésre bízni?

„A diót Isten adja, de nem töri fel” - mondta Goethe. Az Istenbe vetett bizalom és az egyéni kezdeményezés nem állnak ellentétben egymással. Isten számít a mi közreműködésünkre, hogy vágyott életcélunkat elérjük. Ez a honlap egyike a számos ismerkedési lehetőségnek. Éljünk vele, hogy házasságunkkal, családunkkal is Istent dicsőíthessük!
 

Miért házastárs-, nem pedig partnerkereső?

Mint hívő katolikusok, nagyon komolyan vesszük az Egyház tanítását a házasságról és a családról. Ezért nem partnereket közvetítünk, akik aztán valahogy, “amíg működik a dolog”, együttélnek. Azt kívánjuk, hogy az emberek ne csupán egymásra találjanak, hanem közös céljuk legyen, hogy útjukat Istennel és az Egyházzal járják végig. Ehhez hozzátartozik a házasság szentsége. Fontos számunkra az is, hogy megismerhessék a szeretetet mint a legnagyobb ajándékot. Ennek alapvető kifejezése az Isten előtt egymásnak tett ígéret, amelyet az Úr áldása kísér egy életen át.
 

Elég komoly fórum az internet egy ilyen cél eléréséhez?

Igen! Az ember abban a reményben megy buliba, hogy ott esetleg élete párjával találkozik – ugyanígy az interneten, a legfontosabb kommunikációs eszközön is megtalálhatja az Igazit. Természetesen a kapcsolatok tekintetében rengeteg komolytalan, sőt akár negatív dologgal is találkozhatunk a neten. Egyesek rosszra használják az internet nyújtotta névtelenséget. A párKatt.hu részvételi feltételei – az előfizetési díjnak és a folyamatos felügyeletnek köszönhetően – megfelelő biztonságot és színvonalat biztosítanak a komoly szándékkal hozzánk forduló társkeresők részére.
 

Meg fogom találni életem párját a párKatt.hu-n?

A párKatt.hu egyike a sok lehetőségnek, amelyeken keresztül Isten hozzád vezetheti leendő házastársadat. Természetesen nincs rá biztosíték, hogy itt fogod megtalálni az Igazit, vagy hogy bármelyik ismeretség végül házassághoz fog vezetni. A hálás visszajelzések mégis azt mutatják, hogy sokak számára ez volt a jó út. Ha tudni szeretnéd, megéri-e tagnak lenni, próbáld ki a keresést: ha regisztrálsz a főoldalon, aktív tagság nélkül is megnézheted, hogy a korosztályodból vagy lakóhelyed környékéről kiket tudnál megszólítani.
 

Hogyan maradhatok névtelen?

Ha tag leszel, felhasználónevet (nicket) kell választanod, amely nem utalhat sem a valódi nevedre, sem közvetlen elérhetőségedre. A többiek csak ezt a felhasználónevet látják. A kapott és küldött üzenetek belső postafiókba kerülnek, amely kívülről nem elérhető. 
Valós személyes adataidat sem a párKatton kívülről, sem a társkereső közösségből nem láthatja senki. Ezeket kizárólag a párKatt.hu ügyintézői számára kell megadnod biztonsági okból, akik ezeket nem adhatják ki. Így biztonságosan, anonim módon ismerkedhetsz, és rajtad áll, hogy egy párKatt-tagnak megadod-e a nevedet, elérhetőségedet.
 

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztráció