Ki csatlakozhat?

A tagság feltétele, hogy a jelentkező:

  • legyen legalább 18 éves,
  • legyen katolikus, vagy legyen nyitott arra, hogy azzá váljék,
  • legyen meggyőződve a Katolikus Egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságáról,
  • legyen alkalmas egyházjogilag a házasság szentségének felvételére, és
  • fogadja el az általános felhasználói feltételeinket.

Aki éppen az annullálás folyamatában van, csak akkor csatlakozhat, ha az egyházi bíróság már kimondta az annullációt. Bővebben >>

Mire kell különösen ügyelnem a honlap használatánál?

A párKatt.hu-nak van néhány belső szabálya, amelyeket érdemes szem előtt tartanod.

Miért kell fizetni a honlap szolgáltatásaiért, és mennyit?

A párKatt.hu a tagdíjakból tartja fenn magát. Éves előfizetésnél ez havi bruttó 825 Ft.
Ebből fedezzük az üzemeltetés, a hirdetés és a honlap állandó
felügyeletének költségét.
Emellett az, hogy a honlap fizetős, tapasztalatunk szerint hatékony védelmet biztosít a komolytalan szórakozni vágyókkal szemben.

Az előfizetési lehetőségekről itt olvashatsz.

 

Előfizethetek valakinek ajándékba párKatt.hu-tagságra?

Természetesen igen. A teendő a következő:

1. Tagdíj befizetése
A közleményben kérjük feltüntetni: AJÁNDÉK [megajándékozott neve] javára!
A fizetendő tagdíj a tagság időtartamától függ:
3 hónap: 4500 Ft            6 hónap: 6000 Ft            12 hónap: 9900 Ft
Számlaszámunk: Párkatt Kft, CIB Bank, 10700718-67535530-51100005

2. Ajándékutalvány letöltése, kinyomtatása
Az ajándékutalványt itt lehet letölteni:
3 hónapos tagság          6 hónapos tagság            12 hónapos tagság

3. E-mailben kérünk értesítést az ajándék befizetésről az info[kukac]parkatt.hu címre.
Az előfizetési díj megérkezését követő két munkanapon belül e-mailben elküldjük az ajándékozónak a kódot, amelyet rá kell írnia az ajándékutalványra. Az utalványt ezután átadhatja a megajándékozottnak, aki minden további tudnivalót megtalál rajta.

Nem kellene az olyan alapvető dolgokat, mint házastársunk megismerése, a Gondviselésre bízni?

Goethe mondta: „A diót Isten adja, de nem ő töri fel”. Az Istenbe vetett bizalom és az egyéni kezdeményezés nem állnak ellentétben egymással, hiszen Isten számít a mi közreműködésünkre, hogy az általunk vágyott életcélt elérjük. Ez a honlap egyike a számos lehetőségnek, hogy valakit megismerjünk, és így házasságunkkal, családunkkal is Istent dicsőítsük.

Miért katolikus ez a házastárskereső szolgálat?

Több ok is szól egy exkluzív katolikus társkereső szolgálat mellett: a tapasztalat azt mutatja, hogy a házastársak közös lelki élete (ami a házasság alapvető része!) könnyebben megvalósul, ha az ízlésünkben és személyiségünkben mindig fennálló különbségek mellett nem jelennek meg még vallási különbözőségek is. Másrészt a társadalmunkban amúgy is nagy kihívást jelentő vallásos nevelés különböző felekezetű szülők gyermekei esetében még nehezebb. A cicerói barátságfogalom - “egyetértés isteni és emberi dolgokban” - katolikusok között könnyebben megvalósulhat a nem keresztény környezetben. Az emberekről, családról és világról szóló katolikus tanítás erős közös nevezőt jelent, amely sok egyéb kérdésben elfogadást és megértést biztosít a másikkal szemben. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy örülünk a vegyes vallású házasságoknak is, mint hívő családoknak, amelyekre a világnak oly nagy szüksége van, és minden párra Isten áldását kérjük. Honlapunk csatlakozási feltételei itt olvashatók.

Miért házastárs-, nem pedig partnerkereső?

Mint hívő katolikusok, nagyon komolyan vesszük az Egyház tanítását a házasságról és a családról. Ezért nem partnereket közvetítünk, akik aztán valahogy, “amíg működik a dolog”, együttélnek. Azt kívánjuk, hogy az emberek ne csupán egymásra találjanak, hanem közös céljuk legyen, hogy útjukat Istennel és az Egyházzal járják végig. Ehhez hozzátartozik a házasság szentsége. Fontos számunkra az is, hogy megismerhessék a szeretetet mint a legnagyobb ajándékot - amelynek alapvető kifejezési formája az Isten előtt egymásnak tett ígéretünk, melyet a Jóisten áldása kísér életünk végéig.

Elég komoly fórum az internet egy ilyen cél eléréséhez?

Igen, mert az internet életünk megkerülhetetlen része lett. Mint médium, semleges: jóra és rosszra egyaránt használható. Ahogy az ember abban a reményben megy buliba, hogy ott esetleg élete párjával találkozik, úgy az interneten, a legfontosabb kommunikációs eszközön is megtalálhatja az Igazit. Természetesen a kapcsolatok tekintetében rengeteg komolytalan, sőt akár negatív dologgal is találkozhatunk a neten. Egyesek rosszra használják az internet nyújtotta névtelenséget. A párKatt.hu részvételi feltételei, az előfizetési díjnak és a folyamatos felügyeletnek köszönhetően,megfelelő biztonságot és színvonalat biztosítanak a komoly szándékkal hozzánk forduló társkeresők részére.

Meg fogom találni életem párját a párKatt.hu-n?

A párKatt.hu egyike a sok lehetőségnek, melyeken keresztül a gondviselő Isten hozzád vezetheti leendő házastársadat. Természetesen nincs rá biztosíték, hogy itt fogod megtalálni az Igazit, vagy hogy az ismeretségek végül házassághoz fognak vezetni. A hálás visszajelzések mégis azt mutatják, hogy sokak számára ez volt a jó út. Ha tudni szeretnéd, megéri-e tagnak lenni, próbáld ki a keresést: ha regisztrálsz a főoldalon, aktív tagság nélkül is megnézheted, hogy a korosztályodból vagy lakóhelyed környékéről kiket tudnál megszólítani.

Hogyan őrizhetem meg a névtelenségemet?

Ha tag leszel, felhasználónevet kell választanod, amely nem utalhat sem a valódi nevedre, sem közvetlen elérhetőségedre. A többiek csak ezt a felhasználónevet látják. A kapott és küldött üzenetek belső postafiókba kerülnek, amelyen keresztül senki sem tud elérni a párKatt.hu-n kívülről. Személyazonosságodat, e-mail címedet sem tudják megállapítani. Ezeket az adatokat kizárólag a párKatt.hu ügyintézői számára kell megadnod biztonsági okokból, akik ezeket nem adják ki. Hogy egy párKatt.hu tagnak megadod-e személyes adataidat, elérhetőségedet, teljesen rajtad áll.