Ki csatlakozhat?

A regisztráció feltétele, hogy a jelentkező:

  • legalább 18 éves legyen,
  • legyen hitét gyakorló katolikus vagy nyitott arra, hogy azzá váljék,
  • legyen meggyőződve a katolikus Egyház tanításának különösen a házasságra és a családra vonatkozó igazságáról,
  • egyházjogilag alkalmas legyen a házasság szentségének felvételére, és
  • fogadja el az általános felhasználói feltételeinket.

Aki éppen az annullálás folyamatában van, csak akkor csatlakozhat, ha az egyházi bíróság már kimondta az annullációt. Bővebben >
 

Milyen fokozatai vannak a párKatt.hu-tagságnak?

1. Ingyenes regisztráció (még nem aktív tagság)
A regisztrációval be tudsz lépni a honlapra. A képeket homályosan látod, de betekintést nyersz az adatlapokba, és kipróbálhatod a keresést, hogy kit szólíthatnál meg a korosztályodból. Így könnyebben dönthetsz, hogy érdemes-e előfizetéssel aktív taggá válnod.
Ha megfelelően kitöltöd az adatlapot, a profilod megjelenik a honlapon. Levelet is kaphatsz az aktív tagoktól. A postafiókodba érkező üzenetekről e-mailben azonnal értesítést kapsz, és el is olvashatod azokat.

2. Aktív tagság
Ha aktív tagságot váltasz, élessé válnak a képek, és megnyílik a levelezés lehetősége: bárkinek írhatsz üzenetet.

3. Passzív tagság
Az aktív tagság nem hosszabbodik automatikusan. Ha lejár az előfizetési idő, (ld. Aktív tagság menüpont), az újabb előfizetésig passzív taggá válsz. Továbbra is láthatod az adatlapokat, e-mailben értesülsz a kapott üzenetekről, és elolvashatod azokat, de válaszolni csak akkor tudsz, ha újra aktív tagságot váltasz. Ezt bármikor megteheted.

4. Átmenetileg elrejtett profil
Ha szünetelteted a társkeresést, a fölső menüben a felhasználónevedre kattintva, a Profil elrejtése gombbal láthatatlanná teheted a profilodat. Az elrejtett profilt rajtad kívül senki nem látja. A profil bármikor visszaállítható.

Miért kell fizetni a honlap szolgáltatásaiért?

A párKatt.hu kizárólag a tagdíjakból tartja fenn magát. Éves előfizetésnél ez havi bruttó 1000 Ft. Ebből fedezzük az üzemeltetés, a hirdetés és a honlap állandó felügyeletének költségét. 
Emellett az, hogy a honlap fizetős, tapasztalatunk szerint hatékony védelmet biztosít a komolytalan szórakozni vágyókkal szemben.

Az előfizetési lehetőségekről itt olvashatsz. 
 

Miért katolikus ez a házastárskereső szolgálat?

Több ok is szól egy exkluzív katolikus társkereső szolgálat mellett: a tapasztalat azt mutatja, hogy a házastársak közös lelki élete (ami a házasság alapvető része!) könnyebben megvalósul, ha az ízlésünkben és személyiségünkben óhatatlanul fennálló különbségek mellett nem jelennek meg még vallási különbözőségek is. Másrészt a társadalmunkban amúgy is nagy kihívást jelentő vallásos nevelés különböző felekezetű szülők gyermekei esetében még nehezebb. Az emberről, a családról és a világról szóló katolikus tanítás erős közös nevezőt jelent, amely a gyermeknevelés mellett számos más területen is elfogadást és megértést biztosít a két ember között. 
Fontos azonban megjegyezni, hogy örülünk a vegyes vallású házasságoknak is, mint hívő családoknak, amelyekre a világnak oly nagy szüksége van, és minden párra Isten áldását kérjük. Honlapunk csatlakozási feltételei itt olvashatók.

Regisztrálhatok, ha nem vagyok katolikus?

Honlapunk célja, hogy olyan emberek egymásra találását segítse, akik szentségi házasságot szeretnének kötni, és erre alapozzák családjuk jövőjét – hogy gyermekeiket egyetértésben a katolikus hitben nevelhessék, a család együtt vehessen részt a szentmisén, és együtt fejlődhessenek a hitben. Tagjaink ezt az értékrendet vallják, és ezt várják el egymástól és a honlaptól.

Miközben ezt nagyon fontosnak tartjuk, nem szeretnénk kizárni a honlapról azokat, akik őszintén érdeklődnek a hit iránt, vagy már kapcsolatot keresnek katolikus közösséggel.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy a keresztény testvéregyházak tagjai is sok tekintetben hasonlóan gondolkodhatnak a házasságról és a családról. Nem is szeretnénk senkit a vallása elhagyására buzdítani. 

Ugyanakkor a katolikus elvek és az Egyház tanításának az elfogadása az az alap, amin ez a honlap és a hozzá tartozó közösség működik. Szeretettel látunk mindenkit, aki ezt el tudja fogadni, és lelkiismeretben igent tud mondani a csatlakozási feltételeinkre.
 

Meg fogom találni a hozzám illő társat a párKatt.hu-n?

A párKatt.hu egyike a sok lehetőségnek, amelyeken keresztül Isten hozzád vezetheti leendő házastársadat. Természetesen nincs rá biztosíték, hogy itt fogod megtalálni az Igazit, vagy hogy bármelyik ismeretség végül házassághoz fog vezetni. A hálás visszajelzések mégis azt mutatják, hogy sokak számára ez volt a jó út. Ha tudni szeretnéd, érdemes-e tagnak lenned, próbáld ki a keresést: ha regisztrálsz a főoldalon, aktív tagság nélkül is megnézheted, hogy a korosztályodból vagy lakóhelyed környékéről kiket tudnál megszólítani.
 

Nem kellene a társtalálást az internet helyett inkább a Gondviselésre bízni?

Az embe­­­r bármilyen összejövetelen találkozhat élete párjával, és erre az interneten számos lehetőség nyílik. Természetesen a kapcsolatok tekintetében rengeteg komolytalan, sőt akár negatív dologgal is találkozhatunk a neten. Egyesek rosszra használják az internet nyújtotta névtelenséget. A párKatt.hu részvételi feltételei – az előfizetési díjnak és a folyamatos felügyeletnek köszönhetően – megfelelő biztonságot és színvonalat biztosítanak a komoly szándékkal hozzánk forduló társkeresők részére.

Az Istenbe vetett bizalom és az egyéni kezdeményezés nem állnak ellentétben egymással. Isten számít a mi közreműködésünkre, hogy vágyott életcélunkat elérjük. Ez a honlap egyike a számos ismerkedési lehetőségnek. Élj vele, hogy leendő házasságoddal, családoddal is Istent dicsőíthesd!
 

Hogyan maradhatok névtelen?

Ha tag leszel, felhasználónevet (nicket) kell választanod, amely nem utalhat sem a vezetéknevedre, sem közvetlen elérhetőségedre. A többiek csak ezt a felhasználónevet látják. A kapott és küldött üzenetek belső postafiókba kerülnek, amely kívülről nem elérhető. 
Valós személyes adataidat sem a párKatton kívülről, sem a társkereső közösségből nem láthatja senki. Ezeket kizárólag a párKatt.hu ügyintézői számára kell megadnod biztonsági okból, akik ezeket nem adhatják ki. Így biztonságosan, anonim módon ismerkedhetsz, és rajtad áll, hogy egy párKatt-tagnak megadod-e a nevedet, elérhetőségedet.
 

Miért házastárs-, nem pedig partnerkereső?

Mint hívő katolikusok, komolyan vesszük az Egyház tanítását a házasságról és a családról. Ezért nem partnereket közvetítünk, akik aztán valahogy, “amíg működik a dolog”, együttélnek. Azt kívánjuk, hogy az emberek ne csupán egymásra találjanak, hanem közös céljuk legyen, hogy útjukat Istennel és az Egyházzal járják végig. Ehhez hozzátartozik a házasság szentsége. Fontos számunkra az is, hogy megismerhessék a szeretetet mint a legnagyobb ajándékot. Ennek alapvető kifejezése az Isten előtt egymásnak tett ígéret, amelyet az Úr áldása kísér egy életen át.
 

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok