Mit tehetek, hogy biztonságosan ismerkedhessem a neten?

Nagyszerű emberekkel találkozhatsz itt, de nem kizárható, hogy olykor valaki hátsó szándékkal regisztrál.

A párKatt.hu-n sok nagyszerű emberrel találkozhatsz. Eddig már több mint kétszázan az Igazit is itt ismerték meg. Ennek ellenére az elővigyázatosság egy katolikus oldalon sem árt, sőt a jóhiszeműség miatt talán még indokoltabb, mint máshol.

A biztonság kérdését részletesen kifejti korábbi írásunk; most csak néhány alapvetően fontos szempontot emelünk ki.  

Vedd észre, ha gyanús egy profil!

Ha a fénykép vagy a bemutatkozás túl ideálisnak tűnik, meglehet, hogy nem valós. Figyelj az árulkodó jelekre: pl. valaki magasan képzett, ugyanakkor elemi helyesírási hibákat ejt, vagy más színű a szeme a képen, mint amit az adatainál ír. Gyanús, ha valaki tájékozatlannak bizonyul a megjelölt a lakóhelyével kapcsolatban (események, nevezetességek stb.), vagy pl. üzleti utakra hivatkozva hónapokig halogatja a személyes találkozást. Vannak, akik külföldről a legtisztább szándékkal  regisztrálnak, mégis indokolt az óvatosság, mivel a külföldi csalókat kevésbé riasztja el a tagdíj, mint honfitársainkat. Intő jel, ha egy profilban felismerhető a gépi fordítás.  

Maradj a honlapon, itt biztonságban vagy!

A párKatt.hu sokat tesz azért, hogy biztonságosan ismerkedhess az oldalon. A honlap folyamatos felügyeletének részeként szűrjük a csalókra jellemző kifejezéseket és megnyilvánulásokat, és az ilyen profilokat hamar töröljük. Emellett azonban nagyon fontos, hogy te is lassan, fokozatosan haladj az online ismerkedésben! Ha valaki túl gyorsan át akarja vinni a beszélgetést a honlap anonim felületéről valamilyen személyes csatornára, vagy túl hamar szerelmet vall, az ritkán történik hátsó szándék nélkül. Jelezd az illetőnek, hogy szeretnél még egy ideig a honlapon kommunikálni. Ha tiszta a szándéka, tiszteletben fogja tartani. 

Végül, de nem utolsósorban

Senkinek ne küldj pénzt, akit nem ismersz személyesen, bármilyen szomorú vagy igaznak tűnő indokkal kér! Ha ilyen kérés érkezik hozzád, vagy bármi más gyanúsat tapasztalsz valakivel kapcsolatban, jelezd csapatunknak! A bejelentéssel – amelyet bizalmasan kezelünk – társkereső közösségünk minden tagját véded. Egy-egy "kakukktojás" kiszűrése után értékes kapcsolatokra lelhetsz a honlapon, és a szerelem is megszülethet.

párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok