Mi fán terem a genderideológia, és milyen gyümölcsök várhatók még erről a fáról?

Székely János püspök írása

Megjegyzés: A Facebook letiltotta az alábbi cikk párKattos promócióját.

A nyugati kultúrkört néhány évtized alatt elárasztotta egy új életszemlélet, amely a szexualitás szinte bármilyen formáját helyesnek tartja, annak kiélését emberi joggá emeli, az elől minden korlátot el akar tüntetni, és nagy erővel támadja mindazokat, akik ezzel az új életszemlélettel esetleg nem értenek egyet.

Ennek az életszemléletnek az alapállításai a következők:
– A nemi identitását mindenki a saját vonzalmai, érzései alapján választhatja meg, alakíthatja ki. Ebbe senki kívülről ne szóljon bele.
– A társadalom fogadja el az egyén által választott identitást, tartsa tiszteletben. Emiatt őt semmilyen hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés, megvetés nem érheti.
– A választott nemi identitás érdekében bárki kérhet orvosi beavatkozást (hormonkezelés, műtétek), bizonyos feltételek mellett már gyermekkorban is.
– A házassághoz és gyermekek örökbefogadásához való jogot biztosítani kell minden párnak, azonos neműeknek is.
– A gyerekeket és fiatalokat kiskortól kezdve nevelni kell a toleranciára, az elfogadásra mindenfajta nemi irányultságú emberrel szemben.

Első hallásra mindez jónak és helyesnek tűnhet. Ezeknek a szépnek hangzó elveknek azonban mára olyan radikális megnyilvánulási formái jelentek meg a társadalmainkban, amelyek komoly aggodalomra adnak okot.

A teljes írás – amely átfogó helyzetképet ad, és világosan megfogalmazza a keresztény alapelveket – a Magyar Kuríron olvasható.

Kapcsolódó:

Példátlan vádemelés: gyűlöletbeszédnek minősül a házasságról szóló bibliai tanítás

A transzneműség illúziója és a valóság

Agymosás: gender, avagy „társadalmi nem”
A norvég televízió nagy sikerű ismeretterjesztő filmje

Hogyan viszonyuljunk katolikusként a melegekhez?

 

 

 

 

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok