Nem válaszolnak!! Mit tegyek?

Nyolc tipp, ha nem kapsz választ az üzeneteidre

Ismerős helyzet: Kiküldesz öt-tíz levelet szimpatikus tagoknak. Aztán hátradőlsz, és várod a válaszokat. Vársz... vársz.... és vársz. Majd elmúlik két hét, és még mindig nincs egyetlen válasz sem a postafiókodban!

Legszívesebben bedobnád a törölközőt... Minek írogatni, ha senki nem veszi a fáradságot, hogy válaszoljon?

Nagyon-NAGYON gyakori ez a panasz az online társkeresés világában. Különösen – de nem kizárólag – a férfiak számolnak be ilyen tapasztalatokról.

Kérdés, hogy mit tehetsz. Íme nyolc ötlet:

1. Ne vedd személyes visszautasításnak!

Ez az első és a legfontosabb. Mindenkivel megesik, hogy nem kap választ, nem csak veled. Tehát először is: ne tekintsd ezt emberi mivoltod sárba tiprásának! És el ne hidd, hogy azért történik, mert alkalmatlan vagy a párkapcsolatra!

Az online társkeresésnél ez egyszerűen így működik. Hiába illik válaszolni a kapott levelekre, nem lehet erre kényszeríteni senkit.

Vagyis: fogadd el, hogy ezen nem tudsz változtatni, ez így van!

Azután vedd sorra, hogy mi az, amin viszont változtathatsz.

2. Mennyi üzenetet küldesz?

A tömeges levélküldés legtöbbször komolytalan szándékot takar, ezért honlapunkon nem megengedett. Ugyanakkor a másik véglet is kerülendő: ha hetente csak egy-két levelet üzenetet írsz, akkor nem csoda, ha nem telik meg a postafiókod.

Vannak, akik lelkiismeretükben úgy érzik, hogy egyszerre egyetlen partnerrel levelezhetnek. Ilyen szabály természetesen nincs. Néhány kiválasztott személy egyidejű megszólítása helyénvaló lehet. Mindenkit arra biztatunk, hogy személyes kiválasztás alapján bátran írjon mindazoknak, akiknek a bemutatkozása alapján úgy gondolja, hogy jó házastársa tudna lenni. Ha többeket szólítasz meg, több választ remélhetsz.

3. Milyenek az üzeneteid?

Fontos, hogy amit írsz, tartalmas legyen. Olyan, ami nem vész el a „Szia, hogy vagy?” típusú üzenetek tengerében. Ami felkelti a címzett érdeklődését, amit megjegyez, ami kérdésre ösztönzi. Korábbi írásunkban bővebben olvashatsz erről.

4. Kiknek írsz?

Ügyelj arra, hogy kiknek írsz üzenetet; ne korlátozd a saját lehetőségeidet! Nem lehet, hogy csak olyanoknak írsz, akik szerinted szóba jönnek? Esetleg csak a saját településed szűk földrajzi környezetében keresel? Netán vonzó egyetemistákkal próbálod felvenni a kapcsolatot, miközben magad már egy bő tízessel túlvagy az egyetemista koron?  

Ha csak egy meghatározott kategóriába tartozó tagoknak írsz, azzal szűkíted a találati lehetőségeidet. Például néhány sikertörténetünk írói soha nem találtak volna rá a házastársukra, ha kizárták volna a nagyobb földrajzi távolságban élőket. Gondold át a keresési feltételeidet, és merj többféle embert megszólítani!

5. Tényleg nyitott vagy a kapcsolatteremtésre?

Egészen nyitott vagy, vagy valaki visszahúz? Valaki: talán az exed az előző kapcsolatból, amin még nem vagy túl; vagy egy „majdnem szerelem”, ami fontos volt számodra; vagy az, aki eltűnt az életedből... vagy egyszerűen az a kép, amit a leendő tökéletes házastársról alkottál. Akármelyikhez ragaszkodsz, a szíved nem teljesen nyitott arra, hogy egy új embert megszeress. Az a másik – vagy az a kép – ott él a gondolataidban. Igazán el kell engedned ahhoz, hogy szabaddá válj a szeretetre.

6. Kivártad az első hullámot?

Akkor fontos ez, ha új tagnak írsz. A honlapon először megjelenő új tagok, különösen a nők, az első időben általában sok levelet kapnak. Egy jó fotóval, kedves bemutatkozással megjelenő új profil tulajdonosa eleinte akár napi húsz üzenetet is kaphat. Ez a levelek első hulláma.

Tehát: mindenképpen írj az újaknak, de ne lepődj meg, ha nem válaszolnak! Jó két hónapot érdemes ilyenkor várnod. Ha addig nem érkezik válasz, akkor joggal feltételezheted, hogy az első leveled elkallódhatott a sok beérkező között. Ekkor próbálkozz újabb üzenettel!   

7. Mikor küldesz üzenetet?

Az év bizonyos időszakaiban több új tag regisztrál, mint máskor. Ezek a kapcsolatteremtésre legalkalmasabb idők. Ilyenek az ünnepek, például a karácsonyi-újévi időszak, a februári Valentin-nap környéke vagy a nyári szünet eleje és vége. Összességében is megélénkül ilyenkor a levelezés. Használd ki a kedvező napokat, heteket!

Ugyanakkor a csendesebb időknek is lehetnek előnyei. Sűrű, munkás hétköznapokon vagy az egyetemi szorgalmi időszak közepén mindenki kevesebb levelet kap. Az ilyenkor érkező üzenetek felértékelődnek, így nagyobb eséllyel kapsz rájuk választ.

8. Lehet, hogy a profiloddal van probléma?

Ha szinte senkitől nem kapsz választ, akkor érdemes alaposabban megvizsgálnod a dolgot. Nem lehet, hogy a bemutatkozó adatlapodon van valami, ami elriasztja az embereket? Több írásunkban olvashatsz segítő ötleteket és szempontokat az igazán jó profil összeállításához. Böngészd át a párTipp oldal online társkeresésről szóló cikkeit, és szükség esetén újítsd a fotóidat és a bemutatkozásodat! Nem kizárt, hogy az adatlapod miatt maradnak el a válaszok.


Végül ne feledd: nem kell számtalan üzenetváltás ahhoz, hogy párkapcsolati szempontból értékesnek tekinthesd magad, sem ahhoz, hogy megtaláld a házastársadat! Levelezz bátran többekkel, és ne az online társkereséssel mérd az értékességedet! Esélyek ide vagy oda, te egyetlen személyt keresel, hiszen egyvalakivel fogsz házasságot kötni. Akár a neten találkozol vele, akár nem, Isten a megfelelő időben elvezeti hozzád az igazit!

párKatt.hu (C. McManimon írása nyomán)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok