Miért nem kezdeményez már?!

Öt lehetséges válasz

Sokan teszik fel ezt a kérdést. Ha közéjük tartozol, bizonyára letettél már arról, hogy egy férfi valaha ostromolni fog a szerelmével. Rózsákról, szerelmeslevelekről, szerenádról nem is beszélve... Már annak is örülnél, ha az érdeklődés legapróbb jelét tapasztalnád a másik nem részéről – vagy legalább valami életjelet végre!

Miért nem lép már? Miért nem mozdul?

Néhány lehetséges válasz:

1. Nem tudja, hogy érdeklődsz iránta

A nők úgy vélik, hogy az ember megérzi, mit gondol a másik. Pedig nem vagyunk gondolatolvasók, különösen a férfiak. Nem tudják, mit gondolsz magadban. Sok fiatalember éppen ott akad el, hogy szeretné megtenni a következő lépést egy kapcsolatban, de úgy érzi, mintha a lány részéről egy szikrányi érdeklődés sem mutatkozna.

Ha a számodra fontos férfi nem kezdett érdeklődni irántad, lehet, hogy érdemes kissé kimutatnod, hogy érdekel. Szólítsd meg, merj beszélgetést kezdeményezni, vess fel egy ötletet! Ugyanúgy barátkozhatsz vele, mint bárki mással. Írj neki valami kedveset, vagy tegyél egy apró szeretetgesztust (tényleg aprót; ne ess túlzásba)! Azután lépj vissza egyet, és figyeld, mi történik!

2. Nem vagy az esete

Tettél egy lépést, kedves voltál vele, és még mindig semmi. Most már csakugyan lehetséges, hogy nem vagy az esete. Sok nő azonnal erre a következtetésre jut, és magában keresi a hibát: Elég jó vagyok? Elég csinos vagyok? Nincs velem valami baj?

Pedig másként is nézheted a dolgot. Lehet, hogy egyáltalán nem rólad van szó, hanem kizárólag róla. Ha nem vagy az esete – akkor nem hozzád való!

Mindig tartsd szem előtt, hogy végső soron olyan férfihoz szeretnél tartozni, aki ugyanúgy odavan érted, mint te érte. Ne erőltesd a kapcsolatot olyan férfival, aki nem értékel eléggé így, ahogy vagy. Sokkal értékesebb vagy annál! Lehet, hogy ideje továbblépned. Várd meg azt, aki boldog lesz, hogy rád talál!

3. Bátortalan

Akár hiszed, akár nem, a szóba jövő fiúk vagy agglegények némelyike éppoly bizonytalan, mint te magad. Fél a visszautasítástól, a fájdalomtól, a kudarctól. Magabiztosság és nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi megszólítson egy nőt. Sok férfi még nem jutott el ide.

Ha úgy véled, ez lehet a gond a számodra fontos férfi esetében is, akkor azzal tehetsz a legtöbbet, ha imádkozol érte. Kérd Istent, hogy adjon neki erőt és bátorságot. A félelem megszűnését egyedül az ima hozhatja meg, hiszen a félelmeknek belülről kell gyógyulniuk – a lélek mélye pedig Isten „működési területe”.

4. Saját magán dolgozik

A legnagyobb jó, amit nőként saját magadnak tehetsz, az, hogy nem önmagadat okolod a férfiak passzivitásáért. Ha egy férfi nem lép feléd, annak nagy valószínűséggel nem te vagy az oka, hanem ő maga. Sok fiatal férfi megfogalmazza, hogy azért nem kezd még párkapcsolatot, mert előbb „el akar rendeződni”: megfelelő állást keres, elköltözik a szüleitől, egzisztenciát teremt, önismeretre törekszik, próbálja feldolgozni a korábbi sérüléseit, rendezi a dolgait Istennel.

Elismerésre méltó viselkedés ez, hiszen ahhoz, hogy egészséges párkapcsolat jöhessen létre, mindkét embernek komolyan dolgoznia kell saját magán. Akik hajlandóak már előre nekifogni, azoknak jóval kevesebbet kell küszködniük a házasságban. Tehát: ha a férfi még nem áll készen arra, hogy kezdeményezzen, akkor valószínűleg jobb, ha nem teszi!

Vedd hát jelnek a passzivitását, és ahelyett, hogy a következő lépésén görcsölnél, használd ki az időt! Gondold át, hol tartasz: életed mely területei azok, amelyekre jobban oda kellene figyelned? Ahol gyógyulásra volna szükséged? Amiken dolgoznod kellene? Milyen célokat kellene kitűznöd? Ne sajnáld az időt, energiát erre a munkára, míg egyedül vagy! Mert egészséges emberek alakíthatnak ki egészséges kapcsolatokat.

5. Nem látja elérkezettnek az időt

Az időzítés sokszor nézőpont kérdése. A férfi és a nő egészen másként láthatja, mikor volna itt az ideje, hogy barátságból párkapcsolat, majd fokozatosan teljes elköteleződés legyen. Az időt egyedül Isten uralja tökéletesen. Ő tudja, minek mi a legjobb időzítése, hiszen ő alkotta az időt.

Keresd Istent, igyekezz felismerni szerető akaratát, és kérd, hogy vezessen mindkettőtöket a megfelelő módon a megfelelő időig. Isten jó; kinyitja a jó irányba vezető ajtókat, és zárva tartja azokat, amelyek rosszfelé vinnének. Mint egyedülálló nő, elsősorban ne abban bízz, hogy egy férfi a megfelelő időben megfelelően fog cselekedni... hanem Istenben bízz, hogy a te életedet éppúgy, mint leendő házastársad életét, a lehető legjobb módon irányítja és vezérli.

párKatt.hu (Debra Fileta írása nyomán; truelovedates.com)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok