Mi lesz, ha találkozunk, és nem fog tetszeni?

Végre találtál valakit a párKatton...

Hetek, talán hónapok óta írogattok, telefonáltok, s most fogtok először találkozni. Növekvő várakozással készülődsz, de közben el-elfog a kétség: „Mi lesz, ha találkozunk, és nem fog tetszeni?”

Ez a félelem mindenkiben megszületik, aki a neten keres. Hogy hiába rezonált eddig minden, a valóságban nem működik majd a kémia. Még nagyobb lehet a bizonytalanság azoknál, akik távol laknak egymástól, és több órát kell utazniuk ahhoz, hogy személyesen találkozhassanak.   

Ha efféle csalódástól tartasz, a következő négy gondolatot vidd magaddal:

1. A társkeresés próbálkozások sorozata 

Ha találkoztok, és rájössz, hogy nem vagytok egymáshoz valók, jusson eszedbe: a társkeresés az esetek 99 százalékában sikertelen próbálkozások sorozata. Hiszen sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki nem illik hozzád, mint annak, hogy éppen ő lesz számodra az igazi. Rendkívül ritka, hogy valaki egyszeriben rátalál a hozzá illő társra. Nem állsz hát egyedül ezzel a kellemetlen tapasztalattal. Mindenki átélte már, hogy nem szeretne folytatni egy döcögő kapcsolatot.

Mielőtt találkoztok, nézz szembe az elvárásaiddal! Házasságkötés céljából randevúzz, de ne szaladj előre: ne várj mindjárt túl sokat! Az első néhány találkozás még csak az ismerkedés kezdete, hiába álltok esetleg már jó ideje levelezésben vagy telefonos kapcsolatban.

2. Légy nyugodt!

„Mi van velem? A levelezésben akkora volt az összhang! Hogyhogy élőben nem érződik? Vagy csak én érzek távolságot?”

Ha ilyen gondolatok kavarognak a fejedben, néhányszor vegyél mély levegőt, és gondolj arra, hogy most egyetlen dolgod van: az, hogy percről percre átéld a találkozást. Koncentrálj arra, hogy jelen legyél, és ne aggódj a helyzet egésze miatt!

A másikkal beszélgetve ne törd a fejed azon, hogy hogyan fogod kiadni az útját. Az agyalás csak összezavar. Maradj derűs, bizakodó, és ne mutasd ki, hogy csalódtál! Gondolj arra, hogy talán ő is izgatottan készült, és ő is csalódott. És ne feledd, hogy ez a találkozás számodra tanulságos tapasztalat, vagyis egyáltalán nem kidobott idő.     

3. Úgy bánj vele, mintha a barátod volna!

Ha úgy érzed, nem szeretnél többet randevúzni a másikkal, akkor jó eséllyel a személye iránti érdeklődésed is alábbhagy. Sőt idegesíthet, hogy érdeklődést kell mutatnod, nehogy megbántsd. Próbáld félretenni azt, hogy romantikusan nem érdekel: tekints rá úgy, mint egy embertársadra, aki önmagában értékes és érdekes! Eleget beszélgettetek telefonon és üzenetváltásban: igyekezz oldottan elbeszélgetni vele azokról a témákról, amik korábban már előkerültek. 

Beszélgetés közben vigyázz, hogy mit mondasz és hogyan viselkedsz! Valószínű, hogy ösztönösen visszafogottabb leszel, de feltétlenül ügyelj arra, hogy ne légy kihívó. Nem kell már az étlap megérkezése előtt közölnöd vele, hogy nem érdekel, de ne hitegesd! Ugyanolyan méltósággal és tisztelettel bánj vele, mint bárki mással.  

4. Légy őszinte!

A találkozó végén próbáld megállapítani, mit érezhet a másik: nagyon szeretné a párkapcsolatot? Vagy van jele annak, hogy ő sem érdeklődik annyira? Ha úgy tűnik, hogy ő sem igazán szeretné folytatni, őszintén mondd meg neki: örülsz, hogy személyesen megismerhetted, de úgy érzed, nem illetek össze. Valószínű, hogy ettől mindketten megkönnyebbültök, és válthattok néhány őszinte szót.

Ha a másik másként érez, és kifejezi, hogy szívesen randevúzna veled, mérlegeld, hogy személyes beszélgetésben vagy telefonon szakíts vele. Ha hónapok óta kapcsolatban álltatok, és kialakult egy érzelmi kötődés, akkor a személyes beszélgetés a legtisztességesebb. Ha frissebb a kapcsolat, és még nem kötődtök egymáshoz, akkor megfelelőbb lehet egy telefonhívás vagy levél, lehetőleg egy napon belül. 

Mindig ügyelj arra, hogy kedvesen és tisztelettel szólj! Ha nem is lett belőle romantikus kapcsolat, mindketten az Isten akarata szerinti utatokat keresitek az életetekben, s ez elég ahhoz, hogy valamiféle lelki összetartozást érezzetek. Kérd rá Isten áldását – ki is fejezheted ezt –, és imádkozz érte, hogy mihamarabb megtalálja életre szóló társát!

párKatt.hu (Olivia T. Taylor írása nyomán /Catholic Match/)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok