A férfi vagy a nő kezdeményezzen?

A szerző egy katolikus társkereső oldalon találkozott leendő férjével.

Két hónapja leveleztem egy fiúval az oldalon. Sok mindent tudtunk már egymásról, eljött az idő, hogy személyesen is találkozzunk. Minden hétvége előtt reménykedtem, hátha meghív valahová. Ám hétről hétre csak egy rövid üzenet várt hétfő reggel: "Hogy telt a hétvége?"

Egyesek szerint csak a férfi kezdeményezhet. Mások szerint a nőnek kell jeleznie, ha érdeklődik. Magam úgy vélem, a férfiaknak vérében van a hódítás: ők a kezdeményezők, akik szándékkal randevúznak. A nő se legyen passzív szemlélője az eseményeknek, de a férfi legyen az irányító a kapcsolatban, nemde?

A kérdésre egy felmérés keretében 2000 regisztrált társkereső válaszolt. Az eredmény: a válaszadók közel fele (48%) arra vár, hogy a másik kezdeményezzen, és a várakozók 32 százaléka férfi! Vagyis több száz férfi és nő csak várja, hogy valaki ráírjon! Így aztán - nem történik semmi.

Pontosan így éreztem, amikor végül az egyik hétfőn, a szokásos "Hogy telt a hétvége?" kérdésre kertelés nélkül így válaszoltam: "Köszönöm, nagyon jól. Volna kedved találkozni a héten, hogy elmeséljem?" Perceken belül jött a válasz: "Nagyon szívesen! Melyik nap volna jó neked?"

Ő lett a férjem. Ő is várta a kedvező pillanatot, hogy randira hívjon, mégis nekem, a nőnek kellett elsőként felvetnem a találkozás lehetőségét.

Tapasztalatunk sok hagyományos udvarlási szabálynak ellentmond, azonban az online társkeresés világában kissé eltérőek a szabályok.

Merj hát lépni, kedves nőtársam! Ha valakit szívesen megismernél, küldj neki egy rövid üzenetet vagy egy mosolygóst! Utána pedig merd egyértelműen kifejezni, ha szeretnél továbblépni a kapcsolatban (telefonbeszélgetés, személyes találkozás felé).

Az, hogy első találkozást kezdeményezel, nem jelenti azt, hogy átvetted a vezető szerepet. Adj egy kis biztatást a férfinak azzal, hogy meghívod - onnantól majd bizonyára kezébe veszi a gyeplőt.

Merj írni, ha valaki felkeltette érdeklődésedet! A legnagyobb lépést már megtetted, amikor regisztráltál. Adj lehetőséget a Gondviselésnek! Bízz és légy bátor! Nekem működött - miért ne működhetne neked is?

CatholicMatch/párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok