A vágyakról

Simon András gondolatai

Ne szeresd, de ne is gyűlöld a vágyaidat, hanem egyszerűen végy róluk tudomást! Csak úgy kerülheted el, hogy függő viszonyba kerülj tőlük, ha nem akarod mindenáron elnyomni vagy beteljesíteni őket. Attól függően, hogy helyesen döntesz-e felőlük, vágyaid fölépíthetik, erősíthetik, de tökéletesen szét is roncsolhatják személyiségedet.

Ha görcsösen ragaszkodsz hozzájuk, rabul ejtenek anélkül, hogy teljesülnének, s így egy kis örömet szereznének neked. Ha azonban törvénytisztelő farizeusként megkövezed őket, mégis új életre támadnak, és még gonoszabb erővel vetik rád magukat.

Legyenek vágyaid, mert ezek rengeteg érzést és energiát szabadítanak fel benned, amelyek gazdagítják személyiségedet! Attól azonban óvakodj, hogy annak alapján ítéld magad sikeres vagy sikertelen embernek, hogy vágyaid valóra váltak-e vagy sem!

Ha boldog akarsz lenni, el kell tudnod vonatkoztatni a sikertől és a sikertelenségtől, mert ezek az örökkévalóság felől nézve teljesen érdektelen fogalmak. A boldogság titka a szeretet képességében rejlik. Ha valamire érdemes tehát vágyakoznod az életben, az egyedül a szeretet képessége.

Nemcsak a beteljesült vágyak feletti öröm, hanem a kielégíthetetlen vágyak miatti fájdalom is gazdagíthatja szeretetedet. S ha mindezt elfogadod, lassan felizzik benned a parázs, amelyhez melegedni járnak az emberek.

(Simon András: Szeretetközelben)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok