Érzelmileg nehéz helyzetek kezelése

Letölthető munkafüzet

Az életben számtalan érzelmileg nehezen elviselhető helyzettel kell megküzdenünk. Talán annyira, hogy azt érzed, semmi sem motivál, semmi sem érdekel igazán. Vagy épp az ellenkezőjét: annyi intenzív testi érzet, érzelem, gondolat áraszt el, hogy már-már fuldokolsz.

Ráadásul a világjárvánnyal is szembe kell néznünk. Kit így, kit úgy terhel ez a helyzet, de mindenkinek új megoldások, új viselkedésmódok felé kell mozdulnia, és mindannyian nagyon bezáródtunk. Mindez intenzív stresszel jár.

Talán éppen azok az eszközök vesztek el, amiket megküzdési módokként kialakítottál (sport, kapcsolatok ápolása, terápia stb.). Emiatt elkeseredés, reménytelenség, elégedetlenség telepedhet rád. Talán azt mondod: „Minek próbálkozzam, az élet úgyis elgáncsol”, „Nekem ez nem megy”, „Nem bírom tovább.” A sóvárgás olyan intenzív erővel törhet ránk, hogy függőségekbe sodorhat, vagy korábban letett függőségbe taszíthat vissza.

Az itt letölthető kiadvány azoknak segít, akik nehézségekkel szembesülnek a járvány miatt, de a benne szereplő feladatok életünk más időszakaiban is hasznunkra válhatnak, hogy megküzdjünk az érzelmileg megterhelő szituációkkal.

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok