Hogy ne süketek párbeszéde legyen

Újabb három tény, amit a nőknek érdemes tudniuk a férfiakról. Egy férfi jó tanácsai nőknek (4. rész, videóval)

Az első három rész itt olvasható: (1.)  (2.)  (3.)

10. A férfinak tudnia kell, hogy szükség van rá

A szélsőséges feminizmus azt bizonygatja, hogy a férfiakra nincs igazán szükség, a nő elég önmagának. A nők ma már mindent megtehetnek – és tesznek is –, amit a férfiak. Sok jó származik ebből, mégsem hozta meg az áhított eredményt.

Miért?

Mert az ember nem attól boldog, hogy azt teszi, amit akar. Hanem attól, hogy a férfi és a nő egymást segíti, hogy a másik a legjobbat hozza ki magából. Csakis a férfi és a nő összehangolt együttműködése teremti meg a (szentháromságos) harmóniát, amelyre oly nagy szükség van a világban. Ehhez elengedhetetlen, hogy odafigyeljenek egymásra, és ne riválisnak tekintsék egymást.

Szeretnéd tudni, mire van szüksége a férfinak, hogy boldog legyen? Íme: „Tudnom kell, hogy szükséged van rám, sőt ami még fontosabb, szükséged van arra, hogy hősies legyek érted. Tudnom kell, hogy a jelenlétem jobbá teheti a világot. Engedd hát (sőt kérhetsz is), hogy apró szívességeket tegyek neked. Ha érezteted hálás elismerésedet, az többet jelent nekem, mint gondolnád!” A férfi nem azért tesz apró, lovagias gesztusokat, mert gyengébbnek tartja a nőt, hanem mert szeretné kifejezni iránta érzett tiszteletét.

11. A férfi általában bagatellizálva (a nő pedig gyakran túlozva) beszél az érzéseiről

Ha például vacsorát készítesz neki, és a végén azt mondja: „nem is volt olyan rossz”, az valószínűleg azt jelenti, hogy „nagyon finom volt”! Ha azt mondja: „nagyon finom volt”, akkor minden bizonnyal elbűvölte a főztöd. Ne aszerint mérd az érzéseit, amit mond! Azért használ gyengítő értelmű szavakat (nem olyan rossz), mert meg akarja mutatni, hogy akkor is megőrzi a higgadtságát, amikor bókol.

12. A férfi nem meghallgatni akarja a problémáidat, hanem megoldani

Nem a szögről van szó!  (magyar felirat: CC/Settings>Subtitles>Hungarian) 

Sokszor félreértést szül, amikor a nő megosztja problémáját a férfival. A nő együttérzésre vágyik, a férfi megoldást keres. A beszélgetés végére felgyülemlő bosszúság oka sokszor már nem is az eredeti probléma, hanem az, hogy elbeszélnek egymás mellett.

Hogy ne alakuljon ki süketek párbeszéde, mindkét félnek érdemes kissé átfogóbban néznie a dolgot. A férfinak meg kell értenie, hogy a felesége/kedvese nem megoldandó egyenlet vagy probléma; a nőnek pedig be kell látnia: bármilyen jó panaszkodni, miközben a férje/kedvese együttérzően hallgatja, még jobb lenne, ha meg lehetne szüntetni a panasz okát.

(Folytatjuk)

párKatt.hu (Forrás: Sean Chapman/catholic-link)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok