Igen, változom!

Futnak a napok, a hetek, a hónapok, az évek.

Változnak az idők – és én?

Változom-e?

Igen, változom.

A korral bizonyos dolgokban engedékenyebb lettem, másokban erőszakosabb. Egyszer azon kapom magam, hogy nagyon bölcsen cselekszem, máskor meg mintha elment volna az eszem. Vannak ügyek, amelyekben határozottan megszólalok, máskor csak vállat vonok, és hallgatok.

Igen, változom. Szerettem már a szüleimet, a testvéreimet, a házastársamat, a gyermekeimet és a barátaimat; most már magamat is kezdtem szeretni.

Igen, változom. Rájöttem, hogy nem vagyok Atlasz. Nem az én vállamon nyugszik a világ.

Igen, változom. Tisztességes borravalót adok; hátha mosolyt csal annak az arcára, aki keményebben dolgozik a megélhetésért, mint én.

Igen, változom. Már nem mondom az idős embernek, hogy ezt a történetet már sokszor elmesélte. Miközben mesél, emlékezik, és újra átéli a múltat.

Igen, változom. Megtanultam, hogy akkor se helyesbítsek senkit, ha tudom, hogy téved. Nem feladatom mindenkit tökéletesre csiszolni. A békesség fontosabb, mint a tökéletesség.

Igen, változom. Szabadon és bátran dicsérek. A dicséret hangulatjavító: nemcsak azt vidítja fel, akit megdicsérek, hanem engem is.

Igen, változom. Megtanultam, hogy ne foglalkozzam azzal, ha meggyűrődik a ruhám, vagy össze nem illő színeket választottam. A személyiség hangosabban beszél, mint a külsőségek.

Igen, változom. Már nem zavar, ha nem tökéletes a szemöldököm, vagy finom ráncok jelennek meg a homlokomon. Hiszen a lelkem szépsége ragyogóbb, mint az arcomé.

Igen, változom. Egyre kevésbé vagyok hajlandó esetlennek érezni magam mások miatt. Mert több vagyok, mint amit látnak belőlem. Lehet, hogy bizonyos dolgokban ügyetlen vagyok, más dolgokhoz viszont kiválóan értek.

Igen, változom. Otthagyom azokat, akik nem értékelnek. Lehet, hogy nem tudják, mennyit érek, de én tudom.

Igen, változom. Nyugodt maradok, ha valaki piszkos módszerekkel próbál megelőzni a szamárlétrán. Nem vagyok szamár, és nem versenyzek.

Igen, változom. Tanulom, hogy ne hozzanak zavarba az érzelmeim. Hiszen végső soron az érzelmeim tesznek emberivé.

Igen, változom. Most már megmondom az embereknek, ha szeretem őket. Hiszen nincs abban semmi rossz, ha kedvelünk valakit.

Igen, változom. Megtanultam, hogy jobb félretenni az egómat, mint megszakítani egy kapcsolatot. Az egó távolságot tart, ám ha kapcsolataim vannak, soha nem leszek magányos.

Igen, változom. Megtanultam minden napot úgy élni, mintha az lenne az utolsó. Elvégre lehet, hogy csakugyan az lesz.

Igen, változom. Azt teszem, ami boldoggá tesz. Felelős vagyok a boldogságomért, tartozom vele magamnak. A boldogság elhatározás kérdése.

Igen, változom. És nagyon szeretem ezt a megváltozott önmagamat.

párKatt.hu (Forrás: Rashmi Trivedi/Linkedin)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok