A világhírű focista a házasságig vár a szexszel

A brazil sztárvédő, David Luiz és portugál menyasszonya, Sara Madeira a tisztaság mellett döntöttek.

Az egykori Chelsea-játékos 28 évesen 2015 májusában keresztelkedett meg. Amikor az Instagramon közzétette a keresztségéről készült fotót, párkapcsolatára utalva megjegyezte: „úgy döntöttem, várok”.

Az újságok álhíreit cáfolva elismerte, hogy élete során több lánnyal volt már kapcsolata, ám bejegyzésében Szent Pált idézte: „Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény. A régi megszűnt, valami új valósult meg” (2Kor 5,17).

Így folytatta: „Milyen csodálatos veled élni, Uram! Köszönöm, hogy enyire szeretsz és gondot viselsz rám! Tiéd az életem, a szolgád vagyok!” „Minden döntésem középpontjában Isten áll; szeretem Istenemet! Amen.” 

Luiz nem az egyetlen elkötelezett keresztény a világhírű futballjátékosok között. Az amerikai kapus, Tim Howard, aki egyetlen mérkőzésen belül tizenhat védéssel világkupa-rekordot állított, illetve Luiz csapattársai, Maxwell és Kaká is mélyen hívők.

Kaká, akit Luiz példaképének tekint, ugyancsak a házasság előtti önmegtartóztatás mellett döntött. Amikor 23 évesen megnősült, azt mondta: „A feleségem az, akit szeretek, és érdemes volt várni.” Hozzátette: „Úgy vélem, az embernek a házasságkötésig meg kell tartóztatnia magát a szeretkezéstől. Persze mindenkinek megvan a maga véleménye, de szerintem megérte, hogy kivártuk.”  

David Luiz mintegy félszáz nemzetközi megméretésen vett részt. Sikerei, díjai: Portugál ligakupa (2008–09), Konföderációs kupa (2013), Bajnokok ligája (2011–12), FA-kupa (2011–12), Európa Liga (2012–13). 2014. május 25-én a világ legdrágább védője lett, amikor a Paris Saint-Germain 49,4 millió euróért vásárolta meg a Chelsea csapatától. 

Luiz 2014-ben így vallott: „Jézusba vetett hitem ad erőt, hogy újra meg újra pályára lépjek és kihozzam magamból a legjobbat. Szeretnék ezzel a többieknek is lendületet adni, Isten erre ösztönöz. Számomra az igazi élet a Jézus Krisztussal való kapcsolat. Hiszem, hogy az életben minden Istené, és nagyon világos terve van velünk, ha őt követjük.”

párKatt.hu  (Forrás: lifesitenews.com, Wikipédia)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok