Gyakori szinglicsapdák

Hat jó tanács egyedülállóknak a kathTreff alapítójától

1. Vigyázz a kapuzárási pánik idején!

Ne hagyd, hogy az egyedül maradástól való félelem irányítson. A házasság nélkül maradás nem halálos ítélet. Ki tudja, mit hoz még az élet? A félelem nem mindig, de ebben az esetben rossz tanácsadó. A félelmet tárgyilagossággal, nyugalommal és imádsággal győzheted le. Isten pontosan tudja, mire van szükséged. Ha keresztény vagy, bízol Benne és abban, hogy Ő komolyan veszi a vágyaidat. Nem érdemes a gondokba beleőszülnöd.

2. Vigyázz, ha túl sok az "én"!

Különösen veszélyezteti az önzés azt, aki sokáig egyedül élt. A boldogtalansághoz vezető szavak az "én, enyém, nekem, engem". Ellenőrizd magad: mi körül forognak a gondolataid? Ha barátokkal vagy együtt, miről beszélsz legtöbbször? Mi áll gondolkodásod középpontjában?

3. Vigyázz, ha túl kevés az "én"!  

Figyelj, hogy jól érezd magad! Fordíts gondot a külsődre, hogy vonzónak érezd magad és az élet nehézségeivel bizakodva és bátran nézhess szembe. Törődj a testeddel, hiszen még hosszú ideig szükséged lesz rá. A mozgás és a tánc jó közérzetet ad.

4. Vigyázz, ha túl sok benned a vágyakozás!

Ne hagyd, hogy a vágyakozás elhatalmasodjon benned: vágyaink felélénkítenek, de elhagyásuk felszabadít. Vágyakozni szabad. Az élet vágyak nélkül nem lenne teljes. A házasok is vágyakoznak valami után. Sok ember soha nem éli meg vágyai beteljesülését, de ezek az óhajok ösztönzik, hogy mozgásban maradjon. Talán minden vágyunk, hogy legyen valaki, aki jó reggelt kíván nekünk. Lehet, de nem kell, hogy így legyen! Ez szabaddá tesz. Dolgozzunk a feladatainkon és céljainkért, s ne csak a vágyaink után fussunk!

5. Vigyázz, ne akarj egy partnerrel valami mást kompenzálni!

Meg kell tanulnod, hogy ha szeretnél valakivel megismerkedni, és nem sikerül, akkor társ nélkül is elégedett légy. Akkor vagy ugyanis igazán vonzó, ha ezt meg tudod valósítani. Az érett a házasságra, aki egyedül is megél. A partner nem lehet pótlék.

6. A házasság nem tökéletes boldogság

Tökéletes, örök közelség és védettség a legboldogabb kapcsolatban sincs. A legsikeresebb párkapcsolatban is előfordulnak különbségek, másképp elképzelt tervek, félreértések. A társ csodálatos ajándék és utunkon támasz. De nem ő a végcél és az otthon. Alapjában véve mindenki – akár házasságban él, akár nem – egyedül van. Ebbe a legmélyebb magányba csak Isten képes behatolni. A házasság a keresztények számára közös út Isten és a szentség felé. Nem boldogságot előállító szerkezet. Egy amerikai prédikátor mondta: "A házasság nem boldogság, hanem szentség (szentté válás)!"

Gudrun Kugler (Senki sem magányos sziget)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok