Milyen a jó profilkép? – Néhány hasznos szempont

A jó profilkép növeli az esélyedet!

Elhatároztad, hogy Istenben bízva, komolyan nekilátsz a társkeresésnek. Gondosan megválaszoltad a profilnál szereplő kérdéseket, képet tettél föl, olvasgatod a lehetséges személyek profilját, üzeneteket küldesz, fórumbejegyzéseket írsz – s talán mégsem jön a várva várt eredmény.        

Ha így áll a helyzet, érdemes elgondolkodnod, nem lehetne-e jobb a profilképed. Ma már statisztikák igazolják: a jó fotó rengeteget számít abban, hogy elkezdődik-e egy kapcsolat. Hiába biztosít a társkereső oldal különféle keresési lehetőségeket, ha a találat alig látható vagy gyenge fotóhoz vezet.

Mire érdemes odafigyelni a profilképnél?

A legfontosabb, hogy ne rejtőzz el. Sokan nagyon kritikusak önmagukkal szemben. Nem tartják magukat vonzónak, ezért próbálják elrejteni az alakjukat vagy az arcukat. Csakhogy nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Nem mindenki  divatmodellt keres. A párKatt.hu-n indulása óta több ezren regisztráltak – vagyis e pillanatban ennyi katolikus férfi, illetve nő keres társat. Talán éppen olyat, mint te. Ha rejtőzöl, sohasem találnak rád!  

A rejtőzés oka lehet valamiféle szégyenlősség vagy bizalmatlanság is. Egyesek kínosnak éreznék, ha valaki rákeresne a nevükre, és megjelenne a képük ...egy társkereső oldalon. Ez azonban kettős tévedés. A név ugyanis nem jelenik meg a profilnál, csak a felhasználónév, így a kereső nem adja ki a képet. Másrészt pedig: társkeresőnek lenni nem szégyen. Az ember egyedül magányos, ezért minden egyedülálló társat keres, akár bevallja, akár nem. Aki regisztrál egy társkereső oldalon, be meri vallani élete hiányát. Őszinte és bátor: nincs szégyellnivalója.

Bizalmatlanságra sincs okod. A profilt csak regisztrált felhasználók láthatják, akik – hozzád hasonlóan – belépéskor lelkiismereti felelősséggel kijelentették: katolikusként készen állnak arra, hogy szentségi házasságot kössenek. Úgy is felfoghatod, hogy a profilod meghívó, amellyel meghívod őket, hogy megismerjenek, a képeddel pedig szeretnéd megéreztetni, milyen lenne az élet veled.

További fontos szempont: öltözz csinosan a profilképedhez! A jólöltözöttség vonzó. A jó szabású öltözék előnyös és kifejezi, hogy ügyelsz a megjelenésedre. Érdemes több képet föltenni, különböző típusú – sportos, elegáns stb. – öltözetben. Nőknek olyan sminket érdemes föltenniük a fényképezkedéskor, amilyet egy találkozón használnának, nehogy a tényleges találkozó csalódást hozzon.

A jó fényképnek van még egy nagy előnye. Amikor ránézel, és azt mondod: „egész jól nézek ki”, talán észre sem veszed, de fontos lépést tettél önmagad teljesebb elfogadása felé.  

párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok