Mikor találkozzunk személyesen?

A levelezés csak az első lépés a személyes találkozás felé

Ha folyamatosan kapcsolatot tartottál valakivel, és úgy tűnik, minden jól alakul, megszülethet benned az elhatározás, hogy megteszed a következő lépést. Nincsenek merev szabályok, amelyek minden helyzetben alkalmazhatók, de ha úgy látod, írásban jól megértitek egymást, felajánlhatod, hogy folytassátok a beszélgetést telefonon.

Sem a levelezést, sem a telefonos kapcsolattartást nem jó túl sokáig húzni. A levelezés és a telefonbeszélgetések során valaki egészen belehabarodhat a másikba, ám az egésznek csalódás a vége, ha az első személyes találkozáskor nem érez vonzalmat. Ha a másik nem jelzi, hogy szeretne személyesen találkozni, add tudtára, hogy örülnél, ha találkoznátok!

Az első találkozás mindig nyilvános helyen történjék! Sok jó étterem van, amely elég forgalmas, mégis akad benne hely két embernek, hogy leüljenek és elbeszélgessenek. Szép időben egy közös városi séta is nagyszerű lehetőség a beszélgetésre. 

Ha autóval érkezel, egyedül menj és magad vezess! Nem csak a nyilvánvaló biztonsági indok szól az egyéni utazás mellett; akkor is hálás leszel érte magadnak, ha az első találkozás nem úgy sikerül, ahogy elképzelted. Ha így alakulna, egyszerű szavakkal mondd meg az illetőnek, hogy részedről nem szeretnéd folytatni, és kérd Isten áldását a jövőjére. Ha viszont nagyon jól elbeszélgettetek, és alig várjátok a folytatást, akkor kérd Isten áldását a remélhetőleg közös jövőtökre!

Kapcsolódó:
Óvatosság az internetes kapcsolatteremtésben
Mennyire biztonságos az internetes társkeresés?

párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok