A párválasztás ősi tapasztalata

Perczel Forintos Dóra és Perczel András ajánlása a párKatt.hu olvasóinak

A párválasztás ősi tapasztalata, hogy a "hasonló a hasonlóval" lehet igazán boldog. A nők és férfiak lelki és testi alkata természetszerűleg nagyon eltérő, amit a személyiségvonások, temperamentumbeli különbségek is felerősítenek.

Igazi kihívás, hogy ennek ellenére két ember hogyan tud egy egész életre elköteleződni, boldog lenni. Az élet színes forgataga próbára teszi a házastársak rugalmasságát és alkalmazkodóképességét, valódi leleményességre van szükség egy kapcsolat hosszútávú fenntartásához.

Ehhez jelent közös alapot az életcélok hasonlósága, az alapvető értékekben való egyetértés és a közös hit, amelyekbe az élet viharaiban is bele lehet kapaszkodni. A lélektani kutatások szerint az emberek a hasonló érdeklődésű, hasonló értékrendű személyeket részesítik előnyben tartós kapcsolataikban, a hasonlóság növeli a házasság stabilitását.

Ehhez nyújt segítséget ez a hiánypótló, katolikus társkereső honlap, amely számos értékes szemponttal segíti az érdeklődőket, hogy a világháló révén egymásra találjanak életük szépséges és nagy kalandjához!

Gratulálunk a szerkesztőknek és sok örömet a keresőknek!

Dóra a SOTE Klinikai Pszichológia Karán Tanszékvezető egyetemi docens, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, András biokémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja

Vissza

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok