Milyen férfit keresnek valójában a nők?

A negyedik navigálási szabály, elsősorban (de nem kizárólag) férfiaknak

1. szabály

2. szabály

3. szabály

4. szabály: Ne akarj „kedves fiú” lenni! Légy imponáló egyéniség, érdekes férfi!

Ha megkérdezik a lányokat, hogy milyen fiút keresnek, sokan azt felelik, hogy „kedveset”. Vagyis olyat, aki barátságos, udvarias, türelmes, figyelmes, empatikus.

Sok fiatalember megszívleli ezt a tanácsot, és tükörfényesre csiszolja magában ezeket az erényeket. Aztán – legnagyobb megdöbbenésükre – ugyanezek a hölgyek elmennek és nőcsábászokkal kezdenek járni. Mi történik itt?!

A válasz az, hogy a lányok nem egyszerűen „kedves” fiúra vágynak – de nem is nőcsábászra. Összetettebb a dolog.

A férfinak az erények két csoportjára érdemes törekednie: a „kutyus”-erényekre és a „férfias” erényekre. 

A „kutyus”-erények az említettek: lojalitás, udvariasság, türelem, együttérzés, figyelmesség. Mindezt egy kiskutya is képes produkálni (talán még jobban is).

A „férfias” erények – amelyekről sokkal kevesebb szó esik, és amelyekre jóval nagyobb a kereslet – effélék: önállóság, magabiztosság, talpraesettség, jó kapcsolatteremtő készség, humor, ambíció.

Autós hasonlattal élve, a romantikus kapcsolat olyan, mint egy hibrid autó: kétféle meghajtású. Az induláshoz és az első útszakaszhoz az akkumulátorra van szükség, utána pedig a belső égésű motorra.

A „férfias” erények olyanok, mint az akkumulátor és az elektromosság: ezek hozzák mozgásba az autót. A jármű egy darabig el is juthat úgy, hogy kizárólag ezt az energiaforrást használja – de csak egy darabig!

A „kutyus”-erények a hibrid autó motorjához és a benzinhez hasonlíthatók. Ezek szükségesek ahhoz, hogy az autó nagyobb távolságot is megtehessen.

A férfi, akiben megvannak a „kutyus”-erények, de nincsenek meg a „férfias” erények, „kedves fiú” lesz és örökre egyedül marad. Nem tudja elindítani a hibrid autót. Jó barát, de nem több.

A férfi, akiben megvannak a „férfias” erények, de nincsenek meg a „kutyus”-erények, nőcsábásszá válik. Számos rövid életű kapcsolata lesz, ám ezeket nem tudja fenntartani, mert társként elviselhetetlen.

Tanulság fiúknak: Ne akarj „kedves fiú” lenni! Fejleszd az erények mindkét csoportját, és válj imponáló egyéniségű férfivá! Han Solóra tekints, ne Luke Skywalkerre!

Tanulság lányoknak: Vedd észre a fiúk erényeit! Senki sem mondja, hogy elégedj meg egy „kedves fiúval”. De ha jobban figyelsz, elkerülheted a nőcsábászokat.  

(Folytatjuk)

párKatt.hu (rajz és írás: Steven O'Keefe)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok