Három tény, amit a nőknek érdemes tudniuk a férfiakról

Nemcsak a férfiaknak jönne jól néha egy „használati utasítás” a nőkhöz, hanem fordítva is. Egy férfi jó tanácsai nőknek:

1. A férfi viselkedését nem az változtatja meg, ha unszolod, hanem ha bízol az erényeiben.

Ha egy férfit megkérsz, hogy ezt és ezt a feladatot végezze el, és pontosan elmondod, mit szeretnél, nagy valószínűséggel megteszi. Ha viszont csak panaszkodsz, hogy „mert te mindig”, „mert te soha”, „mert te képtelen vagy”, akkor szomorúan eloldalog, később pedig egyszerűen elengedi a füle mellett, amit mondasz.

Próbálj pozitívabban, biztatóbban hozzáállni! Ne azt ismételgesd, hogy mit nem tett meg, hanem mondd el neki, mit kérsz tőle: mit tegyen vagy milyen legyen, és hogy számodra milyen sokat jelentene ez.

Bármennyire szeretné a nő, hogy erre a férfi magától jöjjön rá, jó, ha időnként lenyeli ezt a békát, és elmagyarázza neki, mire vágyik a szíve mélyén (nem csak azt, hogy mi nem tetszik neki). Nem túl romantikus tanács, de még kevésbé romantikus, ha megkeseredsz, mert a férfi sohasem találja ki, mire vágysz. Így legalább megtanulhatja.   

2. A férfi vizuális 

Mindenkinek van gyengéje; a férfi különösen kiszolgáltatott a vizuális ingerek tekintetében. Pszichológiai, fiziológiai és neurológiai tény, hogy a két nem között e téren igen nagy a különbség. A vizuális irányultságnak – pozitív megnyilvánulásai mellett – hátulütői is vannak, különösen a mai túlszexualizált kultúrában. Nem véletlen, hogy statisztikailag jóval több férfi válik pornófüggővé, mint nő.

A megoldás nem az, hogy a nő tetőtől talpig lepelbe burkolózzék, hanem az egészséges középút. Ha csinosan, de nem kihívóan öltözködik, akkor az egészséges férfi a teljes személyiségéhez vonzódik, nem pedig a teste egy részletéhez, amelyet taktikai okból fedetlenül hagyott.

Egyesek azt mondják, a férfi uralkodjék magán, és az ő dolga, hogy fékezze a szenvedélyeit – s ez igaz is. De legyünk őszinték: ha ez gyengéje a férfinak, miért élnél vissza ezzel – főként mivel a „zsákmányul ejtett” férfiak esetében nemritkán a nő válik zsákmánnyá?!

3. Az, hogy a férfi hallgat, nem feltétlenül jelenti, hogy gond van.  

A férfiakat érdemes biztatni, hogy jobban fejezzék ki, ami bennük van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy aggódni kellene, ha egy férfi nem beszél. Visszahúzódóvá válhat, ha érzelmileg érinti valami. Ez nem pszichológiai rendellenesség; sokszor ez tesz jót neki, különösen olyankor, ha a helyzet érzelmileg eleve nem semleges.  

(Folytatjuk)

párKatt.hu (Forrás: Sean Chapman/catholic-link)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok