Még 3+1 dolog, ami kerülendő a bemutatkozó adatlapon

A társkereső oldalon a bemutatkozó adatlap alapján születik rólad az első benyomás. Sok múlik azon, hogyan töltöd ki!

Egyes kifejezések elriaszthatják az esetleges érdeklődőket, ezért kerülendők. Az első három itt olvasható, alább pedig következzék még 3+1. (Ezek sem tagjaink adatlapjáról valók. Csak véletlen egyezés fordulhat elő.)

4. „Anyukám” vagy „apukám” túl gyakori említése

Sok házasságban súlyos problémákat okoz a szülőkhöz való túlzott kötődés. Különösen nehéz a leválás, ha az elvált szülő felnőtt gyermekében lel érzelmi támaszra. Ezért a társat keresők számára intő jel, ha valakinél túl erősnek tűnik ez a kapcsolat. Aki úgy érzi, hogy túl erősen kötődik a szüleihez, jól teszi, ha nem ezzel kezdi a bemutatkozást – viszont szelíd határozottsággal dolgozik azon, hogy egészséges távolságot teremtsen a szülő(k) felé.   

5. Mélységek feltárása

Fontos, hogy őszinte legyen a bemutatkozás, de nem szerencsés, ha a bemutatkozó adatlapon kiírod magadból lelked sötétségeit, félelmeidet, hibáidat, kudarcaidat, fájdalmaidat. Bizonyára őszinte vagy, de vajon teljes képet adsz-e így magadról? Ez a személyiséged lényege?

Aki megnézi a profilodat, pontosan annyit tud rólad, amit oda leírtál, semmi mást. A sok negatívum elriaszthatja. Érdemes tehát inkább a jóval kezdeni. A kapcsolat előrehaladtával, a bizalom kialakulásával, személyes találkozások során fokozatosan feltárhatod azt is, ami rossz. Így lesz teljes a kép. Ám a meghitt szeretetkapcsolatnak érlelődnie kell. Egymás megismerése nem megy egyik pillanatról a másikra.

6. „Bújós vagyok, szeretem a simogatást, szeretek ölelkezni”, vagy bármi más, ami a szexre utal

Ha nő mutatkozik be így, általában azért teszi, mert tudja, hogy a szex csábító a férfiak számára. Meg is szerezhet vele valakit, aki addig lesz vele, míg szexuálisan meg nem unja.
Ha férfi mutatkozik be így, bizonyára azért teszi, mert azt hiszi, a szex a nőknél is ugyanolyan jó hívószó, mint nála. Csakhogy a nők számára a meghitt érzelmi kapcsolat az elsődleges. A testi kapcsolat egy lépéssel utána jár. Ezért a legtöbb nő számára visszatetsző, ha egy férfi mindjárt a szexszel nyit, mielőtt valaha találkoztak volna.
A korábbi szexuális tapasztalatokat sejtető bemutatkozás inkább taszítja azt, aki a tisztaság útján igyekszik járni. Aki leendő házastársának tartogatja a testi odaadás örömét, az a másikban is a tisztaságot keresi és értékeli. Életre szóló társat szeretne, ezért a másik fokozatos, igazi megismerésére törekszik. A szex témája bizonyos fokú elköteleződés és bizalom kialakulása után természetesen előkerül, de csakis személyesen, nem pedig a társkereső közösség számára közzétett bemutatkozásban.

+1    

Gépelési, helyesírási hibák

Amit igazán fontosnak tart az ember, abban gondosan jár el. Ezért az ilyen hibák láttán az olvasóban óhatatlanul megszületik a gondolat, hogy aki írta, műveletlen, iskolázatlan, esetleg öntörvényű, nem törődik mások véleményével, vagy komolytalan, hiszen arra sem vette a fáradságot, hogy legalább egyszer átolvassa, amit írt. Mindez elég ahhoz, hogy egyetlen kattintással továbblépjen a következő jelölthöz. Ezért feltétlenül érdemes alaposan átolvasnod, szükség esetén valakivel helyesírásilag átnézetned a bemutatkozásod szövegét. Apróság, de nagy dolgok múlhatnak rajta!

Mindezt szeretettel javasoljuk. Isten áldása kísérje keresésedet!

párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok