Öt navigálási szabály

…az ismerkedés viharos vizein hajózóknak

Fiatalokkal foglalkozó szakemberként jól tudom, milyen nehezek a társkeresés évei. Leginkább azért, mert az ember nem gondolatolvasó.

Noha minden helyzet más, néhány fontos törvényszerűség határozottan megfigyelhető. Az öt navigálási szabály ezeket fogalmazza meg – úgy is, mint saját tapasztalataim leszűrt tanulságait, hiszen házasemberként magam is sokat okultam, míg eljutottam az oltárig.

Nyilvánvalóan a férfi szempontjából közelítem a témát, de úgy gondolom, mindkét nem tagjait sok szívfájdalomtól kímélheti meg, ha átgondolják a következőket:

1. szabály: Ha a válasz nem azonnali igen, akkor a válasz azonnali nem.

Talán ez a legfontosabb szabály. Kivételek mindig vannak, de annak esélye, hogy éppen te vagy az, a lottóötös esélyével vetekszik.

Általában a fiú feladata, hogy vegye a bátorságot, és találkozóra hívja a lányt. Csakhogy amikor megteszi, furcsa dolog történhet… az, hogy bizonytalan választ kap. Igen vagy nem helyett olyasmit, hogy Aznap este programom van, mégpedig magyarázat vagy felajánlott alternatíva nélkül. A fő kérdés – hogy akart-e randizni a lány – megválaszolatlan maradt.

Mi ennek az oka?

Váltsunk nézőpontot! A lány szempontjából a fiú kiválasztotta őt. Nemet szeretne mondani, de az keményen, ellenségesen hangzana. Ezért úgy dönt, hogy finoman küldi el: személytelen okot említ, ami miatt a válasza nem lehet igen.

Így a fiú nem tudja, hogy is áll a dolog. És valószínűleg a következő héten újra próbálkozik… amire újabb homályos válasz érkezik. Végül összerakja, hogy igazából mi a helyzet. Ez a felismerés érzelmileg sokkal nehezebb, mintha mindjárt az elején egyenesen nemet mondtak volna neki.

Tanulság fiúknak: Minden olyan válasz, ami nem igen, azonnal nemként értelmezendő. Pont.

Tanulság lányoknak: Adj egyértelmű választ, amiből a fiú megérti, hogy mi a helyzet! Ha finoman küldöd el, valójában lassan és fájdalmasan küldöd el.

(Folytatjuk)

párKatt.hu (rajz és írás: Steven O'Keefe)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok