A jó pasi és a magas léc

Újabb három tény, amit a nőknek érdemes tudniuk a férfiakról. Egy férfi jó tanácsai nőknek (3. rész)

Az első rész itt, a második rész itt olvasható.

7. Ha sokat vársz egy kapcsolattól, tedd magasra az erkölcsi mércét!

Érthető az engedékenység kísértése, hiszen sok férfi próbálja rávenni a nőt, hogy lazítson az erkölcsi elvein. A nő pedig talán fél, hogy elveszít egy „jó pasit”, ha túl magasra teszi a lécet. El ne hidd ezt a hazugságot! Hogy mennyire férfi a férfi, annak egyik legjobb fokmérője éppen az, hogy van-e önuralma, illetve – ami ugyanilyen lényeges –, hogy az egész lényedet tiszteletben tartja-e.

Könnyen lehet, hogy a férfi nem lát benned többet, mint egy csábító falatot, hacsak nem állítasz elé magasabb követelményt. Ebben az esetben csakugyan nagyobb a kockázat, hogy esetleg elhagy – de tényleg szeretnél együtt maradni egy olyan férfival, aki elhagyna, mert hiszel a szexualitás szépségében és nagyságában?

Az a férfi, aki képes fegyelmezni magát, és megküzd ezért, jóval nagyobb eséllyel fogja gyakorolni ezt az erényt házasként, más nők vonatkozásában is. Továbbá, aki ezen a téren önfegyelmet tanúsít, sokkal nagyobb valószínűséggel fordítja energiáit arra, hogy romantikus legyen, ne csupán ösztönös.

8. A férfi ugyanolyan komolyan veszi a játékot, mint a munkát

A legfölöslegesebb dolognak tűnik, ahogy egy férfi sporteseményeket elemez, barátaival vitázik éjszakákon át, videojátékokat játszik, vagy más „hiábavaló” tevékenységgel foglalkozik. Fontos azonban tudnod, hogy számára mindez nem játszadozás. A kedvenc focicsapat és a többi szenvedély valóban nem hoz kenyeret az asztalra, és nem váltja meg a világot; viszont a férfi számára kreatív kikapcsolódást jelent, amelyben valamiféle ősi módon átélheti, hogy számára fontos teljesítményeket valósít meg hősiesen.

Nőként nem kell minden győzelméért lelkesedned, de ha megérted, mit jelent számára, akkor talán nem fogod haszontalan időfecsérlésnek tekinteni. Hosszú távon erősíti a kapcsolatot, ha érdeklődsz az iránt, ami a társadat érdekli, bármilyen érthetetlennek találod is (mint mi azt, hogy miért szeretnek vásárolgatni a nők…).

9. Ha kiszolgálod a férfit, szívesen elfogadja

A fiú, aki helyett mindent megcsinál az anyukája, nem tanul meg férfiként a nő szolgálatára lenni. A férj, akit mindenben kiszolgál a felesége, szívesen engedi, hogy minden munkát a nő végezzen. Ez nem azt jelenti, hogy az anya/feleség semmit ne tegyen, csupán azt, hogy ha a nő teljesen kiszolgálja a férfit, akkor az sohasem tanul meg szolgálni.

A nő túlzott nagylelkűsége mögött vétkes önzés is rejtőzhet. Aki mindig csak ad, vétkezhet, ha ezzel meggátolja, hogy a másik megtanuljon szolgálni. „A lelkemet kiteszem érte, bezzeg ő egy ujját sem mozdítja, hogy segítsen.” Ha a helyzet állandósul, végül már csak egyetlen dolog biztos: hogy a férfi önző, a nő pedig nagylelkű, sőt mártír. A nő gyarlósága szimpatikusabb, de ha soha nem kér és nem fogad el, éppúgy hibás, mint a férfi.

(Folytatjuk)

párKatt.hu (Forrás: Sean Chapman/catholic-link)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok