Szent negyven nap – ráhangoló

Mottó: Visszatérni az imádsághoz

Egyházunkban hamarosan megkezdődik az imádság éve, amelynek az lesz a célja, hogy ráhangoljon és elvezessen a 2025-ös jubileumi szentév kapujához és eseményeihez.

Ez lesz a Zarandok.ma február 14-ével induló Nagyböjti ráhangolójának vezérfonala is: térjünk vissza az imádsághoz - vagy mélyüljünk benne.

“Egy röpke fohász is ima.”

“Aki imádkozni akar, már jól imádkozik.”

“Testünk, lelkünk: az egész ember imádkozik.”

“Ne csak ésszel, szájjal, de szívvel is imádkozzunk!”

“Figyelni arra, hogy gondolatokat, érzéseket és megélt tapasztalatokat is kimondjunk, megosszunk Istennel, de tudjunk rá figyelni is, tudjunk hallgatni is szavára.”

“A legerőteljesebb imádság a szentmise.”

Ilyen és hasonló bölcs szavak indíthatnak el bennünk egy belső folyamatot, amelyben vágy születik arra, hogy Isten jelenlétbe helyezkedjünk. Ekkor vagy Ő szólít meg minket, vagy mi szólítjuk meg Őt, addig, amíg párbeszéd, sőt kapcsolat jön létre – immár szavak nélkül is.

A Nagyböjti ráhangoló minden nap kiküldött videóján keresztül ezzel a baráti, testvéri szándékkal kopogtatunk szíved kapuján.

Minden nagyböjti napon egy videóval jelentkezünk. A napi evangéliumból kiindulva egy kis elmélkedést hallhatsz, mely egy aznapra szóló feladattal, kihívással végződik. Hajnali órákban tesszük közzé az aktuális napi videót. Ajánljuk, hogy az elmélkedés után próbálj meg elcsendesedni, imádkozni.

Emeljük fel szívünket Istenhez. Sok kegyelmet!

RÉSZLETEK ÉS REGISZTRÁCIÓ ITT

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok