Öt navigálási szabály (5)

Óvakodj a reménytelenség háromszögétől!

1. szabály

2. szabály

3. szabály

4. szabály

5. szabály: Óvakodj a reménytelenség háromszögétől!

Feladvány: Ha egy lány választhat a „kedves fiú” és a nőcsábász között, melyiküket választja?
(Cseles kérdés!)

Válasz: mindkettőt.

Hivatalosan a nőcsábásszal randizik, mert a két fiú közül ő az érdekesebb. De mit tesz, valahányszor a nőcsábász bunkón viselkedik? Felhívja a „kedves fiút”, aki mindig rendelkezésére áll és sajnálja a lányt, hogy olyan bunkó a nőcsábász.

Így stabil hármast alkotnak. A nőcsábász örül, mert van barátnője. A lány örül, mert övé az érdekes nőcsábász, és az elviseléséhez szükséges érzelmi támaszt is megkapja.

A „kedves fiú” nem örül, de marad, mert mindig azzal biztatja magát, hogy majd csak észre tér a lány, ejti a nőcsábászt és végül nála köt ki. Csakhogy ez sohasem következik be. Éppen a tőle kapott állandó érzelmi támogatás teszi lehetővé, hogy a lány megmaradhasson a rossz kapcsolatban.

Tanulság fiúknak: Ha észreveszed, hogy érzelmi támasznak használnak, lépj ki a helyzetből! Addig ugyanis egyedül a nőcsábásznak segítesz.
Ilyesmit mondhatsz a lánynak: „Nem értem, miért jársz ezzel a fickóval, de nincs is közöm hozzá. Nem szeretnék a párkapcsolatodról beszélgetni. Ezt inkább a barátnőiddel beszéld meg, ne velem.”

Tanulság lányoknak: Ha olyan fiúval jársz, aki mellett egy másikra is szükséged van érzelmi támaszként, akkor nőcsábásszal jársz és egy kedves fiút kihasználsz. Ne tedd; szállj ki belőle!

(Következik egy ráadás :)

párKatt.hu (rajz és írás: Steven O'Keefe)  

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok