Óvatosság az internetes kapcsolatteremtésben

Az internetes fórum hatalmas előnye, hogy sok és sokféle ember regisztrálhat.

Sokakkal találkozhatsz az ország minden részéből, akikkel valóban értékes, komoly kapcsolatra nyílik lehetőség. Ugyanakkor honlapunk folyamatos felügyelete és a tagdíj ellenére sem garantálható, hogy nem regisztrál valaki szórakozásból vagy akár hátsó szándékkal.

Az esetleges visszaélések ellen véd a tagok körében anonimitást adó felhasználónév. Így minden tag maga döntheti el, hogy egy-egy levelezés előrehaladtával mikor ítéli olyannak a kapcsolatot, hogy valakinek megadja a személyes elérhetőségét, illetve a nevét.

Ezért először is: lassan, fontolva haladj! Örülj a kapcsolat bontakozásának, de légy óvatos a személyes információkkal! Idővel derül ki, tényleg olyan-e az illető, mint a profilja. Biztató jel a tisztelet: kezdettől fogva át kell hatnia az üzenetváltást, és a kapcsolat folyamán mindvégig meg kell maradnia.

Óvatosságra intenek viszont a kérések, különösen ha valaki a személyes találkozás előtt adatokat vagy pénzt kér. Érdemes nagyon meggondolnod, mikor és kinek adod meg az e-mail címedet, telefonszámodat vagy más személyes elérhetőségedet! A honlap belső, anonim üzenetküldő rendszere biztonságos kapcsolattartási lehetőség. Időt nyersz vele, hogy megbizonyosodhass, tényleg összeillők vagytok-e, mégpedig biztonsági kockázat nélkül.

Ha valaki sürgetné vagy erőltetné, hogy add meg az e-mail címedet vagy a telefonszámodat, légy óvatos! Ugyancsak óvatosságra int, ha a bemutatkozás szövege gépi fordításra utal, vagy ha valaki túl hamar erősködne, hogy látogasd meg külföldön.

Ha gyanakvás ébred benned egy taggal kapcsolatban, jelezd e-mailben munkatársunknak! Az ilyen bejelentéseket komolyan vesszük és diszkréten kezeljük. Ha a levelezésben már megírta a nevét, magad is ellenőrizheted; az interneten rengeteg információ van az emberekről. Élj a lehetőséggel, hogy több ismeret alapján, biztonságban dönthess az online kapcsolatokról!

Kapcsolódó:
Mennyire biztonságos az internetes társkeresés?
Mikor találkozzunk személyesen?

párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok