„Szexi vagyok” és társai – Három dolog, amit nem tanácsos kiírni az adatlapra

A társkereső oldalon nem a külsőd, hanem az adatlapod alapján születik másokban az első benyomás.

Ezért nagyon fontos, hogyan töltöd ki. Érdemes legalább akkora gondot fordítani rá, mint randevú előtt az öltözködésre.

Egyes kifejezések elriaszthatják az esetleges érdeklődőket, ezért kerülendők. Nézzük a legfontosabbakat! (Megjegyzés: az alábbi példákat nem tagjaink adatlapjáról vettük. Csak véletlen egyezés fordulhat elő.)

1. „Szép/vonzó/csinos/jóképű vagyok”, „Ha igazán vonzó társat keresel…” stb.

Nem kell mindenkivel közölnöd, milyen vonzó vagy; erre szolgál a fotó. Hadd döntse el a másik. Nem szerencsés, ha kiírod, hogy vonzó vagy, ő pedig úgy véli, nem is annyira… A vonzerőt egyébként nagyban befolyásolja a benső. Lehet, hogy valaki elbűvölő egy fotón, de kellemetlen társaságban percek alatt minden szépség elillan az arcáról. És fordítva: átlagos külsővel is lehet valaki nagyon szép, ha lelki szépség sugárzik belőle. Meg aztán: aki túlságosan tisztában van a szépségével, azt hiúnak nevezzük… Az ember inkább olyan valakit keres, aki vonzóbb, mint amennyire tudja magáról – és engedi, hogy vonzerejét mások vegyék észre.     

2. A „volt férjem”, az „ex-nejem” és egyéb „exek” említése

Kellemetlen élmény egy olyan randi, ahol úgy érezzük, jelen van egy láthatatlan harmadik. Mindenki azt szeretné, ha a másik rá és a jövőre figyelne és nem múltra, korábbi kapcsolatára, házasságára. Természetesen érett kapcsolatban tapintatos őszinteséggel el kell mondani az igazságot. Azonban nem jó jel, ha valaki túl hamar vagy túl sokat beszél az exéről. Könnyen elriaszthatja a másikat. Ami azonban igazán fontos: mielőtt új kapcsolatba kezdesz, bocsáss meg, engedj el, zárj le minden korábbi kapcsolatot!

3. „Végre engem is szeressen már valaki”, „Azért regisztráltam, hogy nekem is legyen végre egy kapcsolatom”

A türelmetlenség érthető, de nem jó tanácsadó. Férfi is, nő is arra vágyik, hogy hódítson és meghódítsák. Aki rá akarja tukmálni magát másokra, attól inkább elhúzódnak. A kereslet-kínálat törvénye a társkeresésben is érvényes: nagyobb a kereslet, ha valakit nem olyan könnyű megkapni.

Másrészt a türelmetlen közeledés mögött sokszor alacsony önértékelés rejlik: mintha nem látnád értékesnek, vonzónak saját magadat. Ha így van, érdemes elmélyülnöd az önismeretben. Amellett, hogy küzdesz a hiányosságaid ellen, kérd Istent, mutassa meg a jó tulajdonságaidat is – nincs, akinek ne volnának! –, és segítsen felismerned egyediségedet és értékességedet. Alázattal és hálaadással tekinthetsz a benned rejlő jóra, hiszen mid van, amit nem Istentől kaptál?

Kapcsolódó: Még 3+1 dolog, ami kerülendő a bemutatkozó adatlapon 

párKatt.hu

 

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok