Ráadás az öt navigálási szabályhoz: egy tanács

Addig üsd a vasat, míg forró!

1. szabály

2. szabály

3. szabály

4. szabály

5. szabály

Ráadás tanács: Addig üsd a vasat, míg forró!

Sok fiú birkózik a kérdéssel: „Mikor hívjam randira a lányt?”

Gyakori válasz a következő:

„Először legyetek barátok. Aztán bizalmasabb barátok. Aztán lehet, hogy észrevesztek valami kölcsönös vonzalmat. Ekkor hívd randira a lányt!”

Mindez megtörténhet. Sokszor azonban inkább ez történik:

„Először legyetek barátok. Aztán bizalmasabb barátok. Aztán randira hívod, mire a lány azt feleli: „Nem szeretném elrontani a barátságunkat!”

Az első esetben a barátság lépcső, ami valami többhöz vezet.
A második esetben – ami gyakoribb – a barátság legyőzhetetlen akadállyá válik.   

Mi történt a második esetben? A fiú, mint valami kényelmes kanapé, a lány lelki lakberendendezésének részévé vált. Aztán a kényelmes kanapé egyszer csak azzal állt elő, hogy szerelmi kuckó szeretne lenni. A lány viszont kedvelte a kanapét, és nem tudja, milyen lenne a szerelmi kuckó. Nem akarja, hogy a kanapé megváltozzon.

Ezért a válasza azt jelenti: „Szeretném, ha minden maradna a régiben.”
A szíve mélyén, valljuk be, erre vágyik. Nem tudja csak úgy elhatározni, hogy mostantól szerelmes lesz egy fiúba, aki mindeddig csak barát volt számára.     

A fiú viszont nem tudja csak úgy elhatározni, hogy mostantól nem lesz szerelmes a lányba. Egy egyértelmű igen vagy nem elfogadható lett volna számára – erre most azzal pattan le, hogy olyan szuper volt kanapénak, hogy éppen ezért nem lehet belőle más… ez őrjítő!

Tanulság fiúknak: Előfordulhat, hogy a lány, aki érdekel, járni kezd valakivel, akivel csak nemrég találkozott. Miért? Mert nem kerül neki semmibe. Meglévő kapcsolatait nem kell miatta sem megváltoztatnia, sem elveszítenie. Ezért érdemes a lányt mindjárt az első benyomást követően azonnal randira hívni.

Valószínűleg már az elején tudod, hogy érdekel a lány – tégy hát ki magadért, és azonnal lépj! Lesz, ami lesz... Egy fiatalember, amikor a lány azt ajánlotta, hogy legyenek barátok, kerek perec megmondta: „Ne haragudj, de ilyen nincs. Vagy igen, vagy nem. Nem akarok 'csak barát' lenni melletted.” Ma már házasok...  

Tanulság lányoknak: Ha a barátod randira hív, ne befolyásolja a döntésedet az, hogy fontos számodra a barátságotok. És ne hivatkozz a barátságra, ha nemet mondasz!

A barátság ugyanis véget ért, amint a fiú rájött, hogy többet akar. Nem nyomhat Törlés vagy Mégse gombot. Értelmetlen volna azt felelned, hogy „Kedveltem a kanapét, és nem szeretném elveszíteni”, mivel így is, úgy is elveszíted. Ezek után nem maradhat minden a régiben. Ugyanis ha a fiú látszólag visszatér is a korábbi „csak barát” szerepbe, viszonzatlan vonzalma valahol mélyen mindig ott motoszkál majd benne.

Döntési lehetőséged abban van, hogy akarsz-e járni vele. Ezt szabadon eldöntheted, de ahogy az 1. szabálynál megfogalmaztuk, ne kertelj, ne hozz fel kifogásokat. Légy egyértelmű!

Az ismerkedés és a járás időszaka arra szolgál, hogy megtaláld a társad és neki add a szívedet. A fenti csapdák elkerülése segít, hogy épségben nyújthasd át.

párKatt.hu 

(rajz és írás: Steven O'Keefe)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok