Kedves leendő Feleségem!

Levél az ismeretlen jövendőbelihez

Kedves leendő Feleségem!

Különös, hogy írok Neked, s közben nem tudom, elolvasod-e valaha... Mert hova is küldjem? Nincs meg a címed. Nincs meg a számod, hogy felhívhassalak. Hiába a Facebook, a WhatsApp. Nem mutatja meg az arcodat a Skype vagy az Instagram. Az Uber nem visz a házadhoz, és nem tudom, hova váltsak vonatjegyet, hogy személyesen adjam át.

Bár talán még soha nem találkoztunk, szeretném, ha tudnád, hogy itt vagyok. Van telefonszámom és Facebook-profilom. Van egy világom – barátaim, családom, érdeklődési köröm –, és nagyon várom a pillanatot, amikor világaink találkozni fognak; amikor megnyitjuk őket egymásnak és együtt fejlődünk szeretetben.

Szeretném, ha tudnád, hogy várok Rád és már most Téged választottalak. Téged választottalak az élet és a szerelem minden hamis képzetével szemben, amiket a mai kultúrába belepumpálnak. Mert a szabadosság, az önzés hamis képei ezredannyira sem gyújtják lángra a szívemet, mint az, ha Rád gondolok; arra, hogy egyszer egész valómat adhatom majd Neked feltétel nélküli szerelemben, szeretetben.

Néhány dolgot azonban tudnod kell. Nem vagyok tökéletes. Csak egy normális srác, aki igyekszik mindennap elhatározni, hogy megéli az igazi szeretetet – sok más normális sráccal együtt, akik ugyanígy élnek – mert vagyunk! És néha nagyon nehéz.

Tudnod kell, hogy nem foglak mennyeien boldoggá tenni; nagyon jól ismerem a hibáimat, nem vagyok az üdvözítő. De létezik Az, aki elhozza az üdvösséget. Remélem, már találkoztál Vele. Ha én nem is tudom a nevedet, Ő tudja. És remélem, bárhol vagy, tudod, hogy Ő végtelenül tökéletesebben szeret Téged, mint nekem valaha sikerülni fog. 

Szeretném, ha tudnád, hogy szoktam Rólad beszélgetni Istennel. Imádkozom azért, hogy amint Ő már most lát és szeret Téged, úgy én is szemtől szembe láthassalak és szerethesselek. Ő pedig nap mint nap apró dolgokban tanítgat, hogy mit fog jelenteni a szeretet, és mit jelent majd az, hogy odaadom érted az életemet. Őbenne látom az igazi szeretetet, és akarlak szeretni Téged.

Gondosan ügyelek a lelkemre, hogy egyszer majd megbízhass bennem és megengedd, hogy a Te lelkedet is őrizzem és óvjam. Isten kegyelmével a mennyország felé vezetlek majd.

Ám ez az idő még nem jött el. Szeretném, ha nem aggódnál, hogy meddig kell várnunk a találkozásig. Most szaladj Isten felé, szaladj Vele! Egyszer majd együtt szaladunk, de kérlek, ne várj rám az indulással, mert útjaink csak akkor fognak találkozni, amikor mindketten Isten felé futunk és Őrá tekintünk. Én már szaladok felé, de sokszor inkább három kilométeres gátfutásnak érzem, mint százméteres sprintnek. És ha kissé ütött-kopottan jövök is ki belőle, de Istenben megerősödve készen fogok állni a Veled való találkozásra.   

Kedves leendő Feleségem, bárhol légy is, tudnod kell, hogy a szeretet: döntés. Ha még nem is tudom, ki vagy és mi késztet mosolyra vagy nevetésre, mi nehéz és mi fáj neked – tudd, hogy döntöttem: szeretlek Téged. És meg foglak találni, miközben egymás mellett futunk mennyei Atyánk karjaiba.

Remélem, biztonságban vagy. Remélem, tudod, hogy szeretve vagy, hogy mérhetetlenül becses vagy a szívemnek és Isten szívének. Őrangyalod őrködjék fölötted! 

Kérlek, imádkozz értem!

Leendő férjed

párKatt.hu/catholic-link.org

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok