Hogyan viszonyuljunk katolikusként a melegekhez?

Katolikus teológus válaszol, aki nyíltan vállalja aktív homoszexuális múltját.

Michael Voris Rómában végzett katolikus teológus videójában a homoszexualitás pszichés hátterét ismerteti. Nem rejti véka alá a véleményét James Martin jezsuita és mások meleg életformát támogató hozzáállásáról sem.

Voris szavai a kérdéskör alapos tanulmányozásából és a saját megszenvedett felismeréseiből fakadnak, ezért hitelesek és iránymutatóak. (Vallomása és megtéréséről szóló kétperces tanúságtétele itt található.)

„A psziché, amely homoszexuális vágyak kiéléséhez folyamodik, súlyosan sérült. Fájdalmat, elutasítást élt át – sokakhoz hasonlóan –, hiányt, bántást, akár sorozatosan. Ez váltotta ki benne az azonos neműek szeretetének igényét, ami végül szexuálissá vált.”

„A pszichológusok szerint 6 hónapos kortól 2 éves korig zajlik intenzíven a pszichoszexuális fejlődés alapvetése. Ha ekkor "elromlik" valami, akár valóságosan, akár a gyerek érzékeli úgy, az a felnőttkorig, sőt akár egy életen át problémát okozhat.”

„A gyerek belső igényeitől függően a hiba lehet egyszerűen az, hogy pl. nem kap elég szeretetet vagy figyelmet apától, vagy fél tőle.”

„Mindettől a fájdalom kiélése nem lesz jó vagy erkölcsös. Ellenkezőleg: a kiélés erősíti ezt az énképet, amitől hatalmassá nő az elfogadás iránti vágy és az elutasítástól való rettegés.”

„Ha egy katolikus pap erre a kínlódásra biztat, mintha ez jó lenne, vagy Istentől való, és követendő: az borzalmas aljasság.”

„Van kiút, akármi történt gyerekkorodban, amiről talán nem is tudsz. Ha tudsz róla, ha nem, bármi történt, nem kell, hogy az határozza meg az egész életedet. Önazonosságod az, hogy Isten gyermeke vagy. Pont. Minden más, amit hallasz, hazugság. Ne könyörögj sírva Istenhez, hogy tegyen heteróvá. Hanem kérd, hogy kísérjen a félelmetes úton vissza az általa megálmodott önmagadhoz, akitől megfosztottak.”


párKatt.hu

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok