Hétköznapok lelkigyakorlata

"a lelassulás imája" Ilyés Erika segítő nővérrel

Megható, hogy e járvány idején, karanténunk napjaiban, mennyi kreativitás, erény és öröm fedezhető fel.

Oly sokszor hallottuk, átéltük, hogy minden fel van gyorsulva, és most hirtelen behúztuk a féket és lelassultunk, megálltunk, megdöbbentünk. Több helyről hallom, hogy ez egyeseknek félelmet, másoknak szorongást, magányt, "nem tudom mit tegyek magammal" állapotot generál. Ez indította el bennem a gondolatot, hogy meghívjalak benneteket egy egyszerű hétköznapok lelkigyakorlatára.

A Hétköznapok lelkigyakorlata 2020 karantén idején azzal a vággyal indul, hogy a Szentlélek vezetésével és egy pár gyakorlati imatanács segítségével realitásunkat tudatosan, figyelemmel, Krisztusi értékekkel szeretett otthonunkban egyre inkább megéljük.

Nemes Ödön SJ-től egyszer azt hallottam, hogy a hétköznapok lelkigyakorlata segít bennünket, hogy napunk összes munkájával, eseményeivel, szenvedéseivel és örömeivel a Jóistennel való találkozás és annak eszköze legyen.

Most nem kell sietnünk, lelassultunk, mert oly sokszor kértük Őt, "ha egy picivel több időt tölthetnék otthon..." - Íme megadatott.

Építsünk be a napirendünkbe egy kis időt, a gondolatok, szavak, cselekedetek belső ízlelésére. Imádkozzunk, hogy Isten működjön bennünk, általunk.

Háromnaponta jelentkezem egy-egy impulzussal Húsvétig, ami elérhető lesz az Oázis honlapján és facebook oldalán is.

https://oazis.jezsuita.hu/aktualis/hetkoznapok-lelkigyakorlata 

Szervező

Oázis Iroda

Helyszín (település)

Kezdés

01.04.2020

Vége

01.06.2020


További programok