„Isten azzal, hogy szeretetből teremtette az embert, szeretetre hívta meg“

Két üzenet Andreas Laun osztrák püspöktől, a kathTreff.org lelki vezetőjétől, aki a magyarok iránti szeretetből a párKatt.hu informatikai fejlesztésének költségét fedezte.

Kedves Magyar Barátaim!

Nagy öröm számomra, hogy a párKatt.hu most magyarul is életre kel.

Az ember fő hivatása nem a modern technika, nem a sport, nem a tudomány vagy a művészet. Isten szeretetből teremtette az embert arra, hogy szeressen. Anélkül, hogy a szeretetben létezés más formáit leértékelnénk, egyet mégis kiemelünk: Mert Isten látta, hogy Ádám szenved a magánytól, megteremtette a nőt, és Ádám örömujjongásban tört ki. Ez a Biblia emberképe.

Ma azonban azt látjuk, hogy a házasság és a család különböző ideológiák kereszttüzébe került, és a fiatalok számára nem könnyű megtalálni az igazi társat. De így volt ez már XVI. Benedek pápa szülei esetében is: újsághirdetésen keresztül ismerték meg egymást, és a kapcsolatukból nagyszerű házasság lett, amiből egy kiemelkedő pápa született.

A párKatt.hu célja persze nem csak az olyan családok létrejötte, amelyekben híres gyerekek születnek, hanem egyszerűen a boldog házasságok. Természetesen az ilyen házasságoknak nem elég csak megköttetniük, azért is tenni kell, hogy boldoggá váljanak. Ausztriában már több mint 100 pár talált egymásra a kathTreff.org segítségével. Miért ne lehetne ez így Magyarországon is?!

Családom egyik régi, magyar barátja mesélte, hogy ő „valóban hallott egy hangot“, ami azt mondta neki, hogy „Emilie-t“ kell elvennie feleségül, akiről akkor még a nevén kívül mást nem tudott. Elkezdte hát keresni Emilie-t, meg is találta, össze is házasodtak, és nagyon boldogan éltek együtt.

A párKatt.hu nem tud „hangokat küldeni az égből“, de a magunk módján Isten szolgálatában állunk mi is, mikor nektek akarunk segíteni megtalálni egymást. Nagy öröm ez nekem, és bizonyára magyar barátomnak és püspöktestvéremnek, Bíró Lászlónak is!

Őszintén remélem, hogy egyszer újra meglátogathatom Magyarországot, amit a szívem mélyéből szeretek, és megismerhetem a párKatt.hu első tagjait. Egy szép kezdet reményében szeretettel,

Andreas Laun Andreas Laun OSFS
osztrák szerzetes és morálteológus.
1995 óta Salzburg segédpüspöke

Andreas Laun püspök húsvéti üzenete

Kedves párKatt.hu-tagok!

Ha nem lenne olyan kevés időm és lehetőségem, gyakrabban jelentkeznék nálatok. De ma, nagycsütörtökön különlegesen nagy örömmel fordulok hozzátok. Húsvéti jókívánságaimat és püspöki áldásomat küldöm nektek, és nagy szeretettel gondolok rátok! Szívemben hordozom vágyakozásotokat a jó házasság iránt, ami örökké tart és boldoggá tesz.

Talán tudjátok, hogy miként a párKatt.hu elindult Magyarországon, annak mintájára szó van más országokban történő bevezetéséről is. Nagy öröm ez mindannyiunknak! Egy olyan korban, amikor a házasságot és a családot irracionálisan és elkeseredetten a perifériára kívánják szorítani, különösen fontos, hogy Isten csodálatos ajándékáért síkra szálljunk. Ez is a Teremtés megőrzésének része. A szeretet és az élet továbbadásának lehetősége benne van a párKatt.hu-ban - és a párKatt.hu ti magatok vagytok!

Egy barátomat, akinek – ez manapság szinte hihetetlennek tűnik – 12 gyermeke van, megkérdezték, hogyan képes ilyen nagy felelősséget magára vállalni, amire a következőt felelte: "Túl fogjuk élni!"

Mivel manapság nem kevés olyan ember van, aki "észérv-rezisztens" - mint amilyenek Jézus ellenségei is voltak -, az olyan kezdeményezések, mint a párKatt.hu, rendkívül fontosak. Azt bizonyítják ugyanis, hogy bárki mondhat, amit csak akar, és támadhatnak minket, ahogy csak akarnak, a szeretet, az élet és a jövő nálunk van!

Kívánom nektek, hogy az elsők közt mondhassátok: "Végre megvan az, aki hozzám illik, a boldogságom forrása, akivel együtt teljesíteni tudjuk az Istentől ránk bízott feladatot: Szaporodjatok és sokasodjatok!”

Kedves barátaim, teljes szívemből kívánom ezt nektek! Áldott húsvétot!

Imádságos szeretettel,

Andreas Laun

2013.

Vissza

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok