A társtalálás hét rejtett akadálya (2.)

Lehet, hogy a saját elgondolásaid korlátoznak?

Az első rész itt olvasható 

4. Pontosan ilyen legyen a külseje

Elég nyilvánvaló buktató. Ám hiába tudjuk, hogy nem szabad külső alapján ítélni, ez nem jelenti azt, hogy nem is tesszük. Más-más vonásokat találunk vonzónak. Vannak, akiknek a szőke lányok jobban tetszenek, mint a barnák. Sok nő jobban vonzódik a mackós férfiakhoz, mint a vékonyakhoz. A fiúk szeretik, ha a lány alacsonyabb, a lányoknak tetszik, ha a fiú magasabb.

A társválasztásban fontos a vonzó külső, de csalóka is lehet. Meglepő, hogy mekkora vonzalmat ébreszthet benned valaki azzal, hogy képes megnevettetni, meghallgatni vagy jól elbeszélgetni. S ahogy jobban megismered, meglehet, hogy egyre vonzóbbnak találod. Igyekezz hát először is megismerni a másik embert, és ne mondd ki idő előtt, hogy ez a típus nem az eseted!

5. Ennyi pénzt keressen

Mindenki legalább olyan életszínvonalra vágyik, mint amiben felnőtt. Nagy áldás, ha a házastársaknak hasonló elképzeléseik vannak az anyagiakról. Viszont borítékolható a tragédia, ha valaki azzal az elvárással megy a házasságba, hogy a másiknak biztosan magas jövedelme lesz. Ha a jelenben így is van, a jövőt nem lehet bebiztosítani.

A szűkölködésbe temészetesen nem kell belenyugodni, de ha rátalálsz arra, akit igazán szeretsz, és aki szívből viszontszeret, olyan boldogságra lelsz, amit pénzért nem lehet megvásárolni.  

6. Tuti, hogy online társkeresőn nem fogok regisztrálni

A netes ismerkedés viszonylag új. Aki ma társat keres, alig fiatalabb, mint maga az online társkeresés, így sok embernek ösztönösen eszébe sem jut ez a lehetőség. Azt sem sűrűn halljuk bárkitől, hogy mindig arról álmodozott, hogy egy társkereső oldalon fogja megtalálni az Igazit.

Ha panaszkodtál már, hogy nincs a környezetedben senki, akivel összejöhetnél, akkor lehet, hogy a netes ismerkedés éppen neked való. Ne feledd: arra vágysz, hogy Isten elvezessen a leendő társadhoz. A netes ismerkedésben nincs semmi bűnös, mint ahogy a hagyományos ismerkedésben sincs semmi szent. A lényeg, hogy Isten vezessen. Imádkozz, és tedd, amire a Szentlélek indít! Ő mindig fiatal, örül a leleményességnek, és mellettünk áll, ha jóra használjuk az emberi találmányokat.

7. Ugyanabban leli majd kedvét, mint én

„Elképzelhetetlen, hogy a leendő férjem/feleségem ne szeressen kirándulni.”
„Biztos, hogy ugyanolyan könyvmoly lesz, mint én.”
„Ki nem állhatom azokat, akik sorozatokat néznek.”
„Ha nem szereti a videójátékokat, szóba se jön.”

Jó olyan emberrel együtt lenni, akinek ugyanaz jelent kikapcsolódást, mint neked, de azért ne felejtsd el, hogy nem csapattársat keresel, hanem házastársat. Az ember kedvtelése idővel változik. Olyan társat keress, akivel jól megvagytok az életben, ne olyat, aki úgy fut maratont vagy úgy kajakozik, mint te. Ha ő is szívesen részt vesz ezekben, az csak ráadás. A kajakot viszont esetleg eladod, ha rájössz, hogy nincs elég hely a garázsban.

Jó, hogy vannak elvárásaid; ez is része az izgalmas várakozásnak. De ne nullázd le a társtalálás esélyét túl hosszú kívánságlistával! Fogalmazd meg, mi az, ami tényleg a legfontosabb, légy nyitott a Jóisten vezetésére, és merj a szűk kereteken kívül is gondolkozni!

Kapcsolódó: Túl magasak az igényeim? Kössek kompromisszumot?

párKatt.hu (Mark Ballenger nyomán, relevantmagazine.com)

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok