Mi segíthet a párválasztás folyamatában?

A Képmás magazin beszélgetése Martin Kuglerrel, katolikus társkeresőnk alapítójával

– Miért látta fontosnak a kathTreff.org létrehozását?
– Sok olyan okos, szép és céltudatos embert láttam a környezetemben, akinek kihívást jelentett párt találni, olyan társat, akivel később összekötheti az életét. Beszélgetéseim során egyre inkább azt tapasztaltam, hogy ez szélesebb körben is nagy probléma. Nem könnyű olyan emberekkel találkozni, akikkel hasonló vágyaink és elképzeléseink vannak a jövőről, a családról.

...A kathTreff.org-ot azért hoztuk létre 2005-ben Németországban, hogy egy olyan online találkozási felületet biztosítsunk katolikusoknak, ahol hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhetnek. Később ennek mintájára jött létre a magyarországi párKatt.hu is.

...Azt gondolom, hogy a hit a legfontosabb közös alap egy párkapcsolatban.

...Az internet a radikális esélyegyenlőség világa. Például egy nyitott lelkületű, kapcsolatokat könnyebben kialakító lánynak vagy fiúnak ugyanannyi esélye van, mint egy visszahúzódó, félénk embernek, mert e-mailen keresztül kommunikálnak.

...Amikor elmegyünk egy klubba, nehéz kitalálni, hogy ki az, akivel hasonlóan gondolkodunk, kivel van meg az a közös alap, amire később a kapcsolatunkat építhetjük. Senki sem teszi fel a legelső randin azt a kérdést, hogy például hány gyermeket szeretne a másik. Ez nevetséges lenne. De amikor rendelkezésre áll egy online profil, akkor elsőre sok mindent megtudhatunk a másik emberről.

...A szabadidőnk 30 százalékát az interneten töltjük – ebből az időből kizárni életünk egyik legfontosabb projektjét, a párválasztást, azt gondolom, hiba.

...Ami a leginkább segíthet, ha nem akarunk elszigetelten élni, az az, ha túljutunk ezen, és ki merünk lépni a magányunkból.

> A teljes interjú itt olvasható

 

További írások, videók

Társkereső. Házastárstaláló.
katolikus • anonim • megbízható • profi


Regisztrálok